Ajvar od pečenih paprika - ljuti

Ajvar od pečenih paprika - ljuti

Kavijar među namazima

Jeste li znali da naziv ajvar dolazi od turske riječi za kavijar? Ajvar zovu kavijarom s jako dobrim razlogom. Pripremljen prema tradicionalnoj recepturi donosi rapsodiju okusa oplemenjenu notom ljutine iz samo najfinijih feferona. Ako vam još kažemo da nema konzervansa i umjetnih dodataka sigurni smo da ćete uživati u svakom pikantnom zalogaju bilo kao ukusan kremasti dodatak mesnim jelima ili kao namaz na kruhu.

Ukratko...

Od pečene paprike (79 %) • Bez konzervansa • Samo 5 sastojka

Značajke proizvoda

možete ga upotrijebiti u izvornom obliku, kao prilog jelima s roštilja, sendvičima, hrenovkama, kobasicama ili kao dodatak kod pripreme raznih umaka, variva, juha i sl. Gusta i kremasta struktura čini ga ukusnim namazom bez konzervansa, bez glutena i pojačivača okusa... prikaži još možete ga upotrijebiti u izvornom obliku, kao prilog jelima s roštilja, sendvičima, hrenovkama, kobasicama ili kao dodatak kod pripreme raznih umaka, variva, juha i sl. Gusta i kremasta struktura čini ga ukusnim namazom bez konzervansa, bez glutena i pojačivača okusa te poželjnim jelom na meniju vegana i vegetarijanaca.

pečena paprika (79%), plavi patlidžan, suncokretovo ulje, ljuti feferon (2%), kuhinjska sol.

  • Čuvati: u originalnoj ambalaži, zaštićen od vlage i direktnog svjetla na sobnoj temperaturi. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 3 dana.
  • Trajanje: 36 mjeseci.
  • Pakiranje: staklenka 290 g.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 163 kcal / 680 kJ
Masti = 13.5 g
- zasićene masne kiseline = 1.3 g
Ugljikohidrati = 6.5 g
- šećeri = 4.6 g
Bjelančevine = 2.6 g
Sol = 1.6 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Ajvar

Razmazi svoje nepce