Započinje završnica Sportskih igara mladih

Od 16. srpnja pa sve do 30. kolovoza u Splitu će se održavati finalna natjecanja na kojima će nastupiti više od 5000 mladih sportaša iz cijele Hrvatske.

Započinje završnica Sportskih igara mladihNakon što su u šezdesetak gradova i mjesta održana gradska i županijska natjecanja u 10 sportova koja su okupila 84.372 natjecatelja, Sportske igre mladih ulaze u završnu fazu. Od 16. srpnja pa sve do 30. kolovoza u Splitu će se održavati finalna natjecanja na kojima će nastupiti više od 5000 mladih sportaša iz cijele Hrvatske. Praktički svaki tjedan na rasporedu je jedna smjena, ovisno od dobi sudionika i sporta, a sudionici će uz sportska natjecanja u Splitu imati i priliku za druženje te upoznavanje povijesno-kulturnih znamenitosti grada. Dio zabave omogućit će im i Podravka, jedan od sponzora Sportskih igara mladih te posebni pokrovitelj natjecanja u odbojci. S mladim odbojkašima zaigrat će i Kviki čiji lik se ističe na njihovim dresovima, a pridružit će im se i na posebnim zabavnim večerima gdje će najspretnije i najkreativnije nagraditi poklon paketima svojih proizvoda.

Sportske igre mladih koje se odvijaju pod motom Živimo život bez droge jer droga uzima život u svom 16. izdanju okupljaju do sada najveći broj sudionika i zasigurno su jedna od najafirmativnijih događanja za djecu i mlade u našoj regiji.