Započinje osma sezona Lino višebojca

Nakon što je u proteklih sedam godina gostovao u 168 osnovnih škola u svim hrvatskim županijama i unio radost u srca više od 135 000 učenika, Lino višebojac ulazi u svoju osmu sezonu.

Lino visebojac logoNakon što je u proteklih sedam godina gostovao u 168 osnovnih škola u svim hrvatskim županijama i unio radost u srca više od 135 000 učenika, Lino višebojac ulazi u svoju osmu sezonu.

Vođen idejom Zvonimira Bobana, legendarnog kapetana vatrenih da u jednom projektu spoji sport i kulturu, da potiče kreativnost, stvaralaštvo i zdrav način života, promiče fair play i sportsko navijanje, Lino višebojac je izrastao u prepoznatljivu manifestaciju koja mnogostruko oplemenjuje hrvatske osnovce.
Kroz sportska natjecanja djeca stječu pobjednički mentalitet, ali i uče kako podnijeti poraz, tu upoznaju najveće sportaše naše zemlje i kroz druženje s njima usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti. Lino višebojac im omogućava iskazati talente u likovnom i literarnom stvaralaštvu, pjesmi, plesu, glumi, a najboljima ostvaruje snove.

Finale Lino višebojca u KarlovcuSportski pobjednici mogu birati natjecanje u Europi koje žele pratiti, pa je tako Josip Lotar iz Županje prisustvovao utakmici Lige prvaka u Barceloni gdje se susreo sa svojim idolom nogometašom Mesijem, Stipe Božiković iz Jelse pratio je finale Evropske lige u Hamburgu i družio se s rukometašima Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem, Lucija Vuković iz Šibenika i Ivan Vujević iz Rijeke u Londonu su posjetili kamp Totenhama i upoznali nogometaše ovog kluba predvođene hrvatskim reprezentativcima,a Ivana Ahmetović iz Karlovca, Monika Mališa iz Pazina, Roko Tarle iz Korčule,Luka Jelić iz Orahovice i Lucija Mudrinić iz Splita boravili su u Milanellu i pratili utakmicu Intera. Usto jedna od pobjednica,Katarina Milinković, štićenica doma za nezbrinutu djecu iz Zagreba postala je Podravkina stipendistica. Najbolji literati pak s cijelim svojim razredom upijaju čarolije koprivničkog Renesansnog festivala.
Tko će poći njihovim stopama znat će se na kraju osme sezone koja će biti svečano otvorena u četvrtak 26.rujna u OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu. Ova škola imala je najbolje navijače u prošloj godini, iz nje dolazi i ukupna pobjednica Lino višebojca u školskoj godini 2012/13 Sara Blažan što će zasigurno stvoriti nezaboravno okruženje na svečanom otvaranju.

Malim sportašima pridružit će se Luka Žorić, član hrvatske košarkaške reprezentacije koja je nedavno osvojila četvrto mjesto na europskom prvenstvu u Sloveniji,bivši košarkaš Cibone Jurica Golemac koji je komentirao igre naše reprezentacije i Dina Havić igračica RK Podravka Vegeta.

Svečano otvaranje Lino višebojca zakazano je za 12 sati.