Sport kao način života

Više od dva sata na tribinama sportske dvorane pjevalo se i plesalo, trubilo i pljeskalo, skandirala se imena sportskih gostiju Luke Stepančića i Sanje Jovanović.

Sport kao način životaArian Načinović i Antea Kogej novi su sportski junaci OŠ Ivo Lola Ribar iz Labina koja se može podičiti brojnim sportskim uspjesima. Između ostalog, ovu školu pohađa i svjetski prvak u sportskom ribolovu te podatkom da čak 350 od ukupno 550 učenika aktivno djeluje u nekom klubu. Iako je bio jedan od najmlađih i rastom najnižih višebojaca, Arian je „natukao" čak 150 bodova i premoćno osvojio pobjednički pehar. Sretan zbog prvog sportskog trofeja simpatični učenik petog razreda pojasnio je da za pobjedu nije bitan stas, nego veliko srce i talent. S njegovim mišljenjem suglasila se i Antea koja nije važila za favoritkinju, ali je spretno skupljala bodove i na kraju stala na pobjedničko postolje. Svoju radost podijelila je s prijateljicama iz 6 c razreda koji je inače proglašen za najbolju navijačku skupinu labinskog Lino višebojca.

Sport kao način životaZa tu titulu koja donosi slatku nagradu, paket Linolade nougat, nije se bilo lako izboriti, jer su zapravo svi učenici uz glasnu podršku nastavnika i brojnih roditelja priredili pravu navijačku predstavu. Više od dva sata na tribinama sportske dvorane pjevalo se i plesalo, trubilo i pljeskalo, skandirala se imena sportskih gostiju Luke Stepančića i Sanje Jovanović i njihovih izazivača Lee Vidić i Saše Selinovića, te pobjednice u literarnom natječaju Almine Maslić. Dodatni poticaj veselim osnovcima dao je dolazak igrača RK Zagreb Croatia osiguranja Luke Stepančića koji je nekada bio učenik njihove škole. Medvjedić Lino vratio ga je u školske klupe, ali ne da ponovo uči matematiku ili povijest, nego da svojim primjerom pokaže kako se ustrajnim radom i zalaganjem mogu postizati vrhunski sportski rezultati. Luka je to s velikim veseljem i napravio te je uz podršku ponajbolje hrvatske plivačice i svjetske prvakinje Sanje Jovanović ispisao jednu od najljepših priča svih sezona zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti kojoj je svjedočila i Monika Mališa, prva pobjednica Lino višebojca.