S Linom u srcu

Najbolji Lino višebojci su Igor Stiplošek iz osmog razreda koji je osvojio 140 bodova, te Tea Fiket, učenica šestog razreda koja je u pripetavanju bila bolja od dviju osmašica.

S Linom u srcuPodravkino toplo srce i vedrinu Lino medvjedića učenici OŠ Đure Prejca stopili su u slogan „Lino u srcu". Na stropove školskih hodnika objesili su crveno-bijela srca, a u njihovom društvu njihale su se smeđe siluete medvjedića Lina. Crvena srca našla su se i na svim transparentima ponosno razvijenima u sportskoj dvorani. U nekim srcima samo je pisalo Lino, a u onim većima našlo se mjesta i za stihove posvećene medvjediću. Najoriginalniji je bio transparent Vb razreda koji  je sa srcima ispisao priču o sebi, Višebojcu i svojim htijenjima. Za svoj prekrasni uradak nagrađeni su Lino višebojac grickalicama koje su uz komentare odobravanja „smazali" još dok je trajalo natjecanje.

Srčeka su se rasula i licima, čelima, majicama navijača. Jedno je krasilo i obraz učenice šestog razreda Anice Rumiha koja je primila nagradu za svoj tekst o svijetu punom čokolade s lješnjacima, a za svoju kreaciju najmaske iskoristila ga je i učenica četvrtog razreda Marijeta Žnidarec. Osmašica Ema Premužak, koja je izabrana za izazivačicu Mihaela Vukića, osvajača srebrne medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju, izašla je na teren sa slikom Lina na jednoj, a crveno-bijelog srca na drugoj strani lica.

S Linom u srcuSvoju ljubav prema Linu dječaci i djevojčice iz Desinića potvrdili su pjesmom i plesom i prezentacijom svojih sportskih vještina. Svaka točka uvodnog programa zaslužila je pohvalu, ali sve je zasjenio dinamičan nastup grupe The Rockeri koji su svojom interpretacijom pjesme Tine Turner izborili nastup u finalu.

A sve to toliko je zagrijalo srce iskusnog nogometaša Silvija Marića da nije mirovao ni jednu sekundu desiničkog Lino višebojca. Član hrvatske reprezentacije koja je osvojila broncu na svjetskom prvenstvu u Francuskoj, skakao je s djecom, zdušno bodrio svoju ekipu petih i osmih razreda, objašnjavao djevojčicama kako je najlakše izvesti penal, odmjerio snagu s petašem Leonardom Birušom.

S Linom u srcu"Presretan sam što sam već treći puta bio gost na Lino višebojcu, to je projekt koji nosi toliko pozitivne energije i veselja da nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Kada sam započeo nogometnu karijeru, moj veliki uzor bio je Zvone Boban, imao sam kasnije sreću igrati s njima, a sada eto uživam i u mogućnosti da sudjelujem u projektu kojeg je on pokrenuo", istakao je Silvio Marić koji je zajedno s Mihaelom Vukićem poticao male sportaše da daju sve od sebe.

Nekadašnji vrhunski sportaš i mlada sportska zvijezda u usponu nagradili su i najbolje pojedince Lino višebojca u Desiniću. To su Igor Stiplošek iz osmog razreda koji je osvojio 140 bodova, te Tea Fiket, učenica šestog razreda koja je u pripetavanju bila bolja od dviju osmašica koje su poput nje zabilježile po 120 bodova - svoje sestre Lane i njene kolegice Valentine Kundih.