Renoviran Podravkin rekreacijski centar

Otvoren novouređeni restoran Štagelj

Sa željom vraćanja zasluženog sjaja i statusa omiljene vikend-destinacije, nakon višemjesečne obnove, od danas, 30. travnja, za goste je otvoren restoran Štagelj u sklopu Podravkina rekreacijskog centra.

Prilikom službenog otvorenja, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama, restoran je predstavio Josip Sedić, direktor Podravkine službe Ugostiteljstvo i voditelj projekta obnove restorana Štagelj. Sedić je chef bogatog radnog iskustva koji je zanat brusio u nekim od svjetski najpoznatijih hotelskih lanaca. Prije nego što je 2017. stigao u Podravku, bio je direktor kuhinje u Falkensteineru i Valamaru, a prije toga zadužen i za ekskluzivne restorane Libertas Rixos u Dubrovniku. „Štagelj je obiteljski restoran po mjeri svakog, koji omogućuje uživanje u odličnim okusima i bijeg od gradske vreve u samo nekoliko minuta od središta grada. Osim odlične hrane, nudimo i vrhunsku premium arabica kavu te posebno pripremljenu vinsku kartu i pivsku ponudu“, naglasio je Sedić.

Okupljenima se predstavio i Tomislav Rezo, šef kuhinje u Štaglju, kuhar bogatog iskustva sa znanjem i vještinama stjecanima u ponajboljim hrvatskim restoranima, ali i izvan Hrvatske. Iza sebe ima međunarodno iskustvo stažiranja i rada, među ostalim u Michelinom nagrađenom kopenhagenskom restoranu Studio, hrvatskom restoranu nagrađenom Michelinovom zvjezdicom Boškinac te Valamaru u Poreču. „Naša ponuda sadrži specijalitete iz triju kuhinja: standardne kuhinje, jela s roštilja te pizze. Posebno smo ponosni na naš roštilj koji radimo sa svim svojim, domaćim sastojcima, a sami radimo i svu obradu mesa“.

Za slasne pizze iz krušne peći i novitete na ovim prostorima bit će zaslužan pizza-majstor Goran Gerovac koji ima višegodišnje iskustvo rada u pripremi hrane u Hrvatskoj i Austriji: 

„Ono što je posebno zanimljivo iz naše ponude je to što jedini u ovom dijelu Hrvatske nudimo metar-pizzu: kombinaciju triju velikih pizza, a ukupne dužine jednog metra, prema originalnoj talijanskoj recepturi.“

Novouređeni Štagelj povećao je kapacitet gostiju koje može primiti pa tako ima ukupno 290 sjedećih mjesta. Posjetitelji će moći uživati u sjenicama, na natkrivenoj terasi ili u unutrašnjem dijelu restorana u specijalitetima s roštilja, pizzama, sezonskoj à la carte ponudi te dječjem meniju.

Prema sadašnjim mjerama restoran prima 180 posjetitelja na terasi i u sjenicama. Terasa je natkrivena posebnim panelima koji su za lijepih dana otvoreni i propuštaju zrak, dok se u slučaju kiše zatvaraju. Sedam sjenica intimne su oaze koje omogućuju odmicanje od ostalih gostiju i gotovo privatan prostor, a mogu ugostiti osmero gostiju po sjenici.

Uz restoran, na prostoru PRC-a postavljeno je i dječje igralište s mnoštvom sprava za igranje s prepoznatljivim likovima kao što su medvjedići Lino i Lada, morž Šime te klokan Kviki.

Mogućnost održavanja razmaka i poštivanje svih propisanih mjera stavljaju PRC i restoran Štagelj na poželjno mjesto za uživanje u prirodi i specijalitetima Podravkinih majstora, a sa završetkom pandemije planirana su događanja koja će obogatiti život koprivničkog kraja.

Više o restoranu Štagelj: www.restoran-stagelj.hr