Raspisan treći natječaj Zaklade prof. Zlata Bartl

Zaklada "prof. Zlata Bartl" raspisala je po treći put natječaj za dodjelu stipendija.

Zaklada "prof. Zlata Bartl" raspisala je po treći put natječaj za dodjelu stipendija i potpora redovitim studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija, a osnovni kriterij za dodjelu stipendija i potpora je izvrsnost kandidata u studiju i znanstveno-istraživačkom radu.

Podravka je osnovala Zakladu "prof. Zlata Bartl" u čast prof. Zlati Bartl koja je zajedno sa svojim timom stručnjaka krajem 1950-ih godina prošloga stoljeća u Podravkinim istraživačkim laboratorijima otkrila najprije dehidratizirane juhe, a potom i univerzalni dodatak jelima Vegetu. Danas je Vegeta najpoznatiji Podravkin proizvod koji se prodaje i oplemenjuje obroke ljudi u više od 40 zemalja svijeta, a ujedno predstavlja i jednu od najpoznatijih hrvatskih marki proizvoda.

Svrha Zaklade "prof. Zlata Bartl" je promicanje i poticanje stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada među visokoobrazovanim mladim ljudi­ma, državljanima Republike Hrvatske, bez obzira na njihovu struku i mjesto studiranja. Studentima je u protekle dvije godine dodijeljeno ukupno 40 stipendija i potpora, odnosno po 20 stipendija i 20 potpora i dosadašnji dobitnici su pokazali da ta ulaganja nisu uzaludna.