Podravkaši pružaju djelić srca izbjeglicama

Podravka je na samom početku izbjegličke krize koja je zahvatila i Hrvatsku, reagirala kao istinska kompanija sa srcem, osiguravajući vodu, dječju hranu, paštete i druge svoje proizvode za napaćene ljude.

Na željezničku stanicu u Koprivnici u koju je proteklog petka popodne stigao prvi vlak, odmah su došli Podravkaši, većinom članovi udruge volontera Podravke PULS i kako bi podijelili Studenu, Lino vafelade, Kviki grickalice, pružajući usto i riječi potpore i utjehe. 
Od tada su dočekivani svi vlakovi i autobusi koji su prolazili kroz Koprivnicu, dežuralo se na Botovu, danju i noću i gotovo je svaki od 14 500 izbjeglica (koliko ih je evidentirano do srijede) dobio nešto od Podravke. 

Uz svaki Podravkin proizvod dan je i djelić srca i suosjećanja, što je daleko važnije od same brojke od 15 000 bočica vode, 12 000 grickalica i Lino lade te 4500 konzervi i marmelada koje su se našle u rukama izbjeglica. 

Zajedno s volonterima Crvenog križa, vatrogascima, policajcima, djelatnicima hitne medicinske pomoći, zaposlenici Podravke nisu samo utažili glad i žeđ nesretnim izbjeglicama, nego i pružili nadu i vjeru u mogućnost humanog odnosa čovjeka prema čovjeku. 
Dobra organizacija i ljudskost zaposlenika Podravke i ovom je prilikom došla do punog izražaja. Baš kako i priliči ljudima koji rade u kompaniji sa srcem.