Podravka i Hrvatski kuharski savez daruju slatke blagdane

Akcijom "Slatki blagdani svima" Podravka želi probuditi božićni duh iskazivanja pažnje prema bližnjima, obitelji i prijateljima, ali i podsjetiti na važnost pomaganja drugim sugrađanima.

Kako bi uljepšali blagdane onima kojima je to najpotrebnije, Podravka i Hrvatski kuharski savez udružili su snage u humanitarnoj akciji "Slatki blagdani svima" te su brojnim institucijama diljem Hrvatske pripremili slatko iznenađenje.

Dosad su tako Podravkini promotori kulinarstva i predstavnici županijskih udruga Hrvatskog kuharskog saveza obišli dječje domove u Puli, Splitu, Selcu, Lovranu i Vinkovcima, Caritas župe Presvetog trojstva u Daruvaru, Centar za inkluziju i socijalne usluge u Bjelovaru, Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje u Koprivnici, Centar za rehabilitaciju u Puli, Dom za starije i nemoćne "Vedri dani" u Orahovici te Udrugu "Stakleno zvono" u Varaždinu, a danas su kolačićima iznenadili mališane u zagrebačkom Dječjem domu Nazorova.

Podravka i Dolcela pozvali su i potrošače da postanu dijelom ove tople blagdanske priče. Naime, u novu, zabavnu, inovativnu i korisnu mobilnu aplikaciju "Dolcela Slatki trenuci", utkana je i posebna slatka, humanitarna nota. Za svako preuzimanje mobilne aplikacije Podravka i Hrvatski kuharski savez darivali su po 1 kolačić u ove humanitarne svrhe. U samo dva tjedna ova mobilna aplikacija, izrađena za IOS i Android platforme, preuzeta je više od 5000 puta.

U blagdanskom duhu darivanja, Podravka je organizirala i veliki nagradni natječaj i osmislila način kako svima ove blagdane dodatno zasladiti. Cilj akcije bio je motivirati druge na dobro djelo s pretpostavkom kako svatko od nas pokraj sebe ima osobu koja nije u mogućnosti svojoj obitelji pripremiti blagdanske kolačiće.

Tijekom trajanja nagradnog natječaja "Slatki blagdani svima" od 4. do 18. prosinca potrošači su slali priče i predlagali osobu kojoj će Podravka i Dolcela upriličiti najslađe blagdane. Nakon pristiglih prijava, izabrano je 10 inspirativnih priča o onima kojima će poklon osigurati slatke blagdane. Na njihov kućni prag stigla je obiteljska količina kolača, dovoljna za predstojeće blagdane te posebna, svečana torta.

Akcijom "Slatki blagdani svima" Podravka želi probuditi božićni duh iskazivanja pažnje prema bližnjima, obitelji i prijateljima, ali i podsjetiti na važnost pomaganja drugim sugrađanima, a osobito djeci bez roditeljske skrbi i nemoćnima koji također zaslužuju slatke blagdane.