Otvaranje 11. sezone Lino višebojca uz tri olimpijska pobjednika

Svečano otvaranje 11. sezone Lino višebojca održano u Ivanić gradu potvrdilo je da ovaj projekt s pravom nosi epitet najuspješnije i najemotivnije sportske manifestacije za djecu u Hrvatskoj. Količina radosti, pobjedničkog duha, kreativnosti i euforičnog navijanja koju je iskazalo više od 600 učenika OŠ Stjepana Basaričeka i njihovih gostiju iz OŠ Josipa Badalića iz Ivanečkog Graberja, te sedamdesetak vrtićaraca, može se usporediti samo s doživljenim na iznimnim sportskim događanjima u svijetu. Osnovci su pjevali i plesali na tribinama od prve do posljednje minute, gromko skandiranje odjekivalo je daleko van sportske dvorane, osmijesi nisu silazili s lica ni nastavnika ni djece, a svaki uspješan potez na terenu popraćen je s velikim odobravanjem. Atmosfera je ostavila bez riječi sportske velikane Valenta i Martina Sinkovića i Josipa Glasnovića.

„Već smo gostovali na Lino višebojcu, bilo je odlično, ali ovo što smo doživjeli u Ivanić Gradu je doista nezaboravno. Zbog ovakve djece isplati se naporno trenirati, u njihovim očima vidimo da vrijedi svaka kaplja znoja i da naše medalje imaju posebni sjaj“ istaknuo je Martin Sinković.

Za razliku od veslača, Josip Glasnović je po prvi put osjetio čaroliju Lino višebojca i neskriveno uživao u njoj.

„Do sada sam samo čitao o ovom projektu,a sada sam eto pozvan da budem dijelom prelijepe priče. Napunio sam baterije za cijelu sezonu i doći ću opet“ - rekao je  Josip Glasnović.

To što su svoje uspješne sportske priče osvajači zlatnih olimpijskih medalja podijelili s djecom ostavit će neizbrisivi trag u njihovim srcima. Posebice kod najuspješnijih koji su od svojih idola primili pobjedničke pehare- u konkurenciji dječaka Dorian Ranogajec, kod djevojčica Barbara Šafran, zatim autorica priče o sretnom dječjem svijetu Livija Horvat Bahnik te izazivači sportskih gostiju Ivan Perko i Tena Abramović.

„Ponosni smo što u suradnji sa Sportskim novostima već 11. sezonu za redom u osnovnim školama širom Hrvatske, potičemo zdrav način života i kreativnost djece te obogaćujemo njihovo odrastanje. Škola domaćin odlično je sve organizirala, navijanje i atmosfera bili su fantastični, a nas iz Podravke posebno je razveselilo da su djeca koja vole i druženje putem društvenih mreža prihvatila i Lino viber stickere. Posebice stoga što se posve slučajno poklopilo da je ilustrator Lino stickera bivši učenik ove škole Jurica Koletić“ – istaknula je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacije Podravke.

Nakon Ivanić grada Lino višebojac kreće na put kroz sve županije, obići će 23 škole, da bi se pobjednici školskih natjecanja okupili na velikom finalu u svibnju.