Omiški gusari pokorili konkurenciju

Dugo je trajala natjecateljska večer u Kaštel Sućurcu, a potezanje konopa pokazalo je kome je uistinu mjesto na pobjedničkom tronu - Omiškim gusarima.

Veselo, napeto i šaroliko bilo je na rivi u jednom od sedam Kaštela, Kaštel Sućurcu. Osam ekipa s područja Kaštela, ali i šire, borilo se za titulu pobjednika, a to je pošlo za rukom gostima iz Omiša, Omiškim gusarima. Koliko je konkurencija bila oštra, u prilog govori i činjenica da su natjecateljske ekipe došli gledati i njihovi konkurenti, C.B. Popaj iz Primoštena i Cipli Dizelaši iz Solina.

Dugo je trajala natjecateljska večer u Kaštel Sućurcu, a potezanje konopa pokazalo je kome je uistinu mjesto na pobjedničkom tronu - Omiškim gusarima.

Žestoka se borba vodila i među najmlađim natjecateljima, na Lino Jadranskim igrama Junior. Funcuti, Torcida i Cool ekipa iz Kaštel Lukšića pobjedu su tražili kroz četiri tradicionalne igre: lijepu našu, ribarske kašete, skakanje u vrećama i potezanje konopa. "Nagrade koje smo osvojili odmah ćemo pojesti, a diplome će nam roditelji objesiti na zid u sobi, tako da  nas uvijek podsjećaju na Jadranske igre", rekao je Antonio, kapetan pobjedničke Lino ekipe Torcida, iz Kaštel Sućurca dok je zadovoljno držao slatki paket generalnog sponzora Podravke.

U Kaštela se Jadranske igre vraćaju kroz nešto više od mjesec dana, 19. kolovoza, kada će se upravo na spomenutoj lokaciji odigrati hrvatsko polufinale, koje će gledatelji moći pratiti i putem malih ekrana, na prvom programu HTV-a, u izravnom prijenosu, odmah iza Dnevnika.