Novi Vinodolski: Ekipe Paga i Raba osigurale finale!

Ekipa Paga slavila je pobjedu i kao najveći favorit večeri, bilo da je riječ o nagađanjima ostalih ekipa ili njih samih.

Novi Vinodolski: Ekipe Paga i Raba osigurale finale!Novi Vinodolski: Ekipe Paga i Raba osigurale finale!Paške podlanice, koji su subotnjom pobjedom u Novom Vinodolskom osigurali nastup u finalu, poznati su i kao veterani Jadranskih igara. Igrama su se zarazili još prije tri godine, kada su prvi puta na njima i nastupali. Ekipa Paga slavila je pobjedu i kao najveći favorit večeri, bilo da je riječ o nagađanjima ostalih ekipa ili njih samih. Trenirali su, kako kažu, dugo, bili su na više kvalifikacijskih natjecanja samo kako bi se što kvalitetnije pripremili za završnice.
Premda je grad Pag domaćin ovogodišnjeg finala Jadranskih igara, to im nije predstavljalo dodatni pritisak u igri, već su opuštenim tempom nakon šest igara uspjeli pokoriti konkurenciju i tako zasjati zlatnim sjajem na vrhu bodovne ljestvice.

Nekoliko tisuća okupljenih znatiželjnika uživalo je u Novom Vinodolskom prateći pregršt zanimljivih igara. Oni skloni povijesti i ratovanju mogli su promatrati kako se vodi Jadranska bitka ili kako se u što kraćem zadanom vremenu traži izgubljeno blago. Sportski je dio publike pak, na iglama pratio vratolomije naših igrača u letećem vaterpolu, ali i odmjeravanje snaga u potezanju konopa.

Novi Vinodolski: Ekipe Paga i Raba osigurale finale!Novi Vinodolski: Ekipe Paga i Raba osigurale finale!Gastro fanovi uživali su u Podravkinoj Jadranskoj kuhinji,  uz jela koja su pripremali natjecatelji, a u kojem su na svoje došli obožavatelji ribljeg menija. Tročlani stručni žiri u sastavu Mišel Tokić (Podravkin promotor kulinarstva), Robert Ripli (poznati hrvatski gastro stručnjak) te Karmela Vukov Colić ( TV-voditeljica Jadranskih igara) ekipama Raba, Paga, Lošinja i Crikvenice u zadatak je dao što ukusnije i što originalnije pripraviti ukusnu lokardu, i to na način domaćina Igara, Novog Vinodolskog. Najviše kulinarske vještine pokazala je ekipa Raba, kojoj su stručna sudačka nepca dodijelila maksimalna tri boda.

Dok se u kvalifikacijskim susretima sudjelovanje na igrama gleda više kao na priliku za dobru zabavu i druženje, dolaskom televizijskih završnica stvari se itekako mijenjaju. Sličnog je mišljenja i Vlado Faflja, kapetan drugoplasirane ekipe Raba, koja je uspjela izboriti nastup u finalu.
„Odlično smo se držali tijekom cijele igre. Pobijedili smo u igri Blago, u Jadranskoj bitci te pripremili najbolju lokardu. Ipak, u Konopu je ekipa Paga bila bolja, tako da nam je pobjeda izmakla za dlaku. Ipak, idemo u finale i to je ono najbitnije", poručio je Vlado, ponosan na ostatak svoje ekipe i njihovu odličnu igru.