- Velika

Na finalu Lino višebojca snovi postali stvarnost

Ovogodišnje finale koje je okupilo najbolje sudionike iz 24 škole, održano je u Velikoj koja je mjesecima živjela za ovaj sportski događaj godine.

San većine dječaka i djevojčica u Hrvatskoj je biti najbolji među svojim vršnjacima.

Kroz projekt Lino višebojac koji je unio pobjednički duh i veliko veselje među 175 000 osnovaca, Podravka, Sportske novosti i HT već devet godina taj san pretvaraju u stvarnost. Ovogodišnje finale koje je okupilo najbolje sudionike iz 24 škole, održano je u Velikoj koja je mjesecima živjela za ovaj sportski događaj godine. Domaćin je bila OŠ Ivana Gorana Kovačića kao najbolja u sezoni 2014/15. Bilo je to doista veliko finale uz gromoglasnu podršku s tribina kojoj su pridonosili i gostujući navijači iz Martijanca, Gornje Stubice, Novske, Sukošana, Iloka, Sibinja, Čačinaca i Sunje. Kada su na teren istrčali sportski gosti Iva Radoš brončana sa svjetskog prvenstva u taekwandou, Željka Orehovec bivša svjetska rekorderka i izbornica svjetskih prvakinja - ženske kuglačke reprezentacije Hrvatske, Miranda Tatari kapetanica ženske rukometne reprezentacije i RK Podravka - Vegeta i Filip Ivić, golman PPK Zagreb i hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio brončanu medalju na svjetskom prvenstvu, zavladala je prava euforija.

Uz potporu svojih sportskih uzora Lino višebojci naprosto su letjeli terenom, skupljajući bodove u nogometu, rukometu, košarci, atletici, a ako je po koji put od uzbuđenja i zadrhtala ruka došao je savjet iskusnih sportaša. U završetak natjecanja s istim brojem bodova ušli su Mateo Karan iz Metkovića i Edvard Svernard iz Belice te Katarina Štrk iz Slunja i Valentina Kećkeš iz Darde. U dodatnom razigravanju bolji su bili Mateo i Katarina koje je na pobjedničkom postolju zasula kiša konfeta i koji će moći ostvariti svoj san o posjeti velikom sportskom događanju.

Na devetom po redu finalu Lino višebojca za pobjednika u literarnom natjecanju svijet po tvom, proglašen je Matko Dražić iz Sunje, drugi je bio Anđelo Škare iz Omiša, a treća Barbara Imbrišimović iz Sibinja. Trofej fair play osvojio je Lovro Mrakužić iz OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog, a priznanja su dobili i rekorderi sezone Valentina Kećkeš OŠ Darda, Lucija Hodak OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko, Katarina Štrk OŠ Slunj, Marko Rajković OŠ Darda i Tin Jusup OŠ A.G.Matoša Čačinci.

Za Najbolji Linograd izabrana je OŠ I. G. Kovačića Velika, najbolji domaćin (ponovni organizator) je OŠ S. Radića Metković, najbolji navijači su iz OŠ Matija Gubec G. Stubica, a za najkreativnije uređenje škole nagrađena je OŠ I. Mažuranića Sibinj. Priznanje za najbolje transparente, oglasne ploče i maske dobila je OŠ A.G.Matoša Čačinci, a za najslađi Lino OŠ Darda.

Ionako visoku temperaturu na finalu Lino višebojca u Velikoj dodatno su zagrijali odlični nastupi malih pjevačica Jelene Mimica iz Omiša i Nives Maričić iz Čačinaca, iločkih mažoretkinja, plesne skupine škole domaćina i gimnastičarke Zerine Tanović iz Sarajeva.

Finalu Lino višebojca u Velikoj prisustvovali su i pobjednici iz sedam škola u BiH gdje je ove godine vrlo uspješno organiziran pilot projekt. Protiv domaćina oni su vukli uže, a sutkinja je bila pobjednica Voica Nina Kraljić koja je usto svojim nastupom oduševila navijače.