Jadranske igre imaju novog prvaka, ekipu Vranjica iz Solina!

Finale je opravdalo sva očekivanja i do samog kraja bilo neizvjesno! Na kraju su Solin i Pag imali po 25 bodova, ali je presudio bolji plasman Solina u povlačenju konopa.

Jadranske igre imaju novog prvaka, ekipu Vranjica iz Solina!Jadranske igre imaju novog prvaka, ekipu Vranjica iz Solina!Vranjic ima poduži staž sudjelovanja na Jadranskim igrama. Moglo bi se reći da koliko traju igre, toliko traje i njihov angažman na njima.
Prošlo smo ljeto svi zapamtili Ciple Dizelaše, kako si je tada Vranjic nadjenuo ime, ne samo po odličnoj i predanoj igri, već i po njihovom angažmanu za lokalnu zajednicu.Samim imenom koji ironično asocira na poznatu dalmatinsku ribu cipal, htjeli su svekoliku javnost upozoriti na gorući problem naftnog zagađenja njihovih kupališta u Solinu, a o čemu se, po njihovom mišljenju, premalo znalo i pričalo. U svojoj su namjeri i uspjeli - više od dva milijuna televizijskih gledatelja saznalo je za problem zagađenosti solinske obale, a karizma ovih igrača priskrbila je ekipi i mnogobrojne navijače.
"Konačno smo uspjeli pobijediti! Svi smo izvan sebe od sreće i veselja! Bit će ovo večer u kojoj Vranjic i Solin neće spavati",  poručio je okupljenom mnoštvu kapetan pobjedničke ekipe, Nikola Perajica.
Svaku svoju pobjedu, a ovo ljeto bilježili su ih dvije (na kvalifikacijama u Solinu te regionalnom četvrtfinalu u Stobreču), posvetili su svom preminulom prijatelju Jošku.

Nije bilo nimalo jednostavno domoći se titule hrvatskog pobjednika Jadranskih igara. Šest je igara trebalo što bolje i vještije odigrati i to u što kraćem vremenskom roku.
U prvoj igri, morskoj alci, trijumfirao je Pag, po pršut se najbrže popela ekipa Solina, dok su u streličarstvu podbacili oni od kojih se očekivalo najviše bodova - ekipa Raba. Najviše bodova u spomenutoj igri podijelili su Pag i Solin, dok se sa magarcima  najbolje snašla domaća, paška ekipa.

Jadranske igre imaju novog prvaka, ekipu Vranjica iz Solina!Jadranske igre imaju novog prvaka, ekipu Vranjica iz Solina!Presudni bodovi nisu se, kako to obično biva, dobivali u potezanju konopa, već je o sveukupnom pobjedniku odlučivala - Podravkina Jadranska kuhinja. Obzirom da je otok Pag poznat po svojoj ukusnoj janjetini, upravo se taj recept pripremao u Podravkinom gastro kutku i to pod budnim okom stručnog žirija predvođenog Mišelom Tokićem, Podravkinim promotorom kulinarstva te Nenadom Posavcem, poznatim hrvatskim gastronomadom. Samo jedan bod koji je za recept paške janjetine na padeli dobila ekipa Solina, dok su domaćini ostali bez bodova, donijela je slavlje u redovima vranjičkih navijača. Premda su sva jela bila i više nego ukusna, Rab je trijumfirao pobjedničkim receptom, dok su Ploče osvojili drugo mjesto, pa prema tome i dva boda.

Koliko je neizvjestan bio natjecateljski put sinoćnjih polufinalista, u prilog govori i poredak na bodovnoj ljestvici koji se mijenjao nakon gotovo svake igre.
Pored same pobjede na Jadranskim igrama pobjednička ekipa Solina osvojila je i još jednu, društveno odgovornu nagradu - malo sanitetsko vozilo.
"Ovo vozilo znači nam jako puno. Vjerujemo kako će sada svi Solinjani lakše disati, znajući kako je ovako vrijedna nagrada došla baš u naše ruke. Hvala organizaciji, hvala svima", poručio je vidno sretan kapetan Solina, Nikola Perajica.

Jadranske igre imaju novog prvaka, ekipu Vranjica iz Solina!Jadranske igre imaju novog prvaka, ekipu Vranjica iz Solina!Da je sve ovo ipak samo igra u kojoj se sklapaju istinska prijateljstva, poznanstva, pa čak i ljubavi, govori i činjenica da su sve ekipe, nakon službenog proglašenja pobjednika, nastavile zajedničko slavlje na službenom after partyju Jadranskih igara. Pobjednici neće moći dugo i bezbrižno uživati u svome slavlju. Predstoje im pripreme za posljednji okršaj na Jadranskim igrama. Čeka ih međunarodno finale: tko će se pokazati istinskim „meštrom od mora" i pravim poznavateljem tradicionalnih jadranskih igara otkrit će se u nedjelju, 9. rujna.
Biograd na moru postat će mjestom posljednjeg ovogodišnjeg okupljališta Jadranskih igara, i to međunarodnog finala, koje će okupiti natjecateljske ekipe iz susjedne Slovenije, Italije i Crne Gore.