Investicija vrijedna gotovo 30 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju proizvodnje

U sklopu nedavno najavljenog investicijskog ciklusa Grupe Podravka, Uprava Podravke donijela je odluku o investiranju gotovo trideset milijuna kuna u tehnološku modernizaciju Podravkine proizvodnje. Riječ je o investiciji usmjerenoj na nabavku linija za proizvodnju i pakiranje ekstrudiranih proizvoda u okviru tvornice Koktel peciva smještenoj u Koprivnici.

S ovom investicijom Podravka će u potpunosti modernizirati ovaj tehnološki i radni proces što će, pored podizanja efikasnosti samog proizvodnog procesa, stvoriti pretpostavke za proizvodnju postojećih, ali i novih proizvoda iz segmenta žitarica za djecu.

Kada je riječ o tržištu žitarica za djecu, Podravka sa svojom markom Lino zauzima vodeću poziciju na domaćem tržištu dok je na tržištima Slovenije i Srbije jedan od najetabliranijih ponuđača. Instalacijom nove linije za proizvodnju, podiže se kapacitet proizvodnih mogućnosti, a time i mogućnosti za daljnji rast i razvoj spomenutog asortimana proizvoda.

Modernizacija Podravkinih proizvodnih cjelina nastaviti će se i u narednom razdoblju te je namjera kompaniju dovesti na optimalnu razinu razvijenosti kako bi mogla adekvatno odgovoriti sve većim zahtjevima brojnih tržišta na kojima posluje, a ujedno stvoriti kvalitetnije uvjete za rad.