Finale Lino višebojca u Karlovcu

Završnica natjecanja održava se u Karlovcu 17. i 18. svibnja. Polufinale je na rasporedu u petak, a veliko finale u subotu u 11 sati.

Podravka, HT, EPH i Sportske novosti uz Lino višebojacNa finalu Lino višebojca gostuju sportske legende Zlatan Saračević, Dubravko Šimenc i mladi uspješni sportaši Ante Rukavina i Ana Marija Čelan, najbolji vaterpolo trener Ratko Rudić, te pjevači Luka Nižetić i Bojan Jambrošić.

Nakon vrlo uspješne, sedme po redu sezone Lino višebojca, koja je promovirala pozitivne sportske vrijednosti, fair navijanje, poticala kreativnost i stvaralaštvo djece te unijela puno veselja i pobjedničkog duha među gotovo 15.000 osnovaca iz cijele Hrvatske, na redu je velika završnica.

Najbolji natjecatelji iz 24 škole okupit će se 17. i 18. svibnja u Karlovcu kako bi se pokušali izboriti za ostvarenje svog sportskog sna, a to je odlazak na izabranu sportsku priredbu bilo gdje u Europi. S velikim očekivanjima njima se pridružuje i troje najboljih u literarnom natječaju „Svijet po tvom“ jer pobjedniku pripada posebna nagrada- dvodnevni izlet na koprivnički Renesansni festival za cijeli razred. Domaćin završnice je OŠ Grabrik koja je dobila najviše ocjene za svoj Lino višebojac, a natjecanje se održava u sportskoj dvorani Mladost.

Najprije će se u petak, 17. svibnja, održati polufinale,a zatim u subotu 18. svibnja slijedi veliko finale. Tu će se s Lino višebojcima družiti i dvije hrvatske sportske legende, proslavljeni dobitnici Državne nagrade za šport "Franjo Bučar": rukometaš Zlatko Saračević olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993.,koji u svojim vitrinama ima i svjetsko zlato i olimpijsku broncu s jugoslavenskom reprezentacijom i dva naslova europskih klupskih prvaka s RK Zagreb, te vaterpolista Dubravko Šimenc, jedan od najtrofejnijih sportaša naše zemlje koji je uz ostalo osvojio zlatnu i srebrnu olimpijsku medalju, svjetsko i nekoliko europskih zlata, koji je sa svojim klubovima bio prvak Europe i pobjednik Kupa kupova, te Len Kupa.
Njima će se pridružiti dva uspješna mlada sportaša: karatistica Ana Marija Čelan, koja je europskim broncama i svjetskom srebru, nedavno dodala i ekipnu zlatnu medalju s prvenstva starog kontinenta, te nogometaš Dinama Ante Rukavina, koji iza sebe ima i nastupe za mladu reprezentaciju Hrvatske. Za dodatno raspoloženje u dvorani pobrinut će se pjevači Luka Nižetić i Bojan Jambrošić, te najbolji izvođači kulturnih programa u ovoj sezoni Lino višebojca -plesna skupina škole Grabrik, dramska družina iz OŠ Lijepa naša Tuhelj, rock band iz OŠ Vazmoslava Gržalje iz Buzeta i plesni par iz OŠ Đure Deželića iz Ivanić Grada.
Na velikom finalu bit će uručena i priznanja za najbolje oglasne ploče, transparente i maske, navijače, najslađu Lino kreaciju i za najljepši Linograd. Bit će proglašeni sportski rekorderi sezone i uručen trofej fair play.

Finale Lino višebojca na kojemu će se učenicima karlovačkih škola pridružiti i navijači iz Koprivnice, Novigrada Podravskog, Buzeta, Podturena, Krašića, Tuhelja, Đulovca, Nove Gradiške i Donjeg Miholjca započinje u subotu, 18.svibnja u 11 sati.