Podravkina Nutritivna strategija

Podravkina Nutritivna strategija naš je vodič u razvoju novih i obnavljanju postojećih receptura proizvoda, kako bi Vam u svim prilikama bili dostupni visokokvalitetni proizvodi adekvatne hranjive vrijednosti i izvrsnog okusa.

Podravka je u mnogim domovima više od 60 godina. Već tada, naš cilj je bio proizvoditi hranu visoke kvalitete i kontroliranog podrijetla za jednostavnu i brzu pripremu.

Podravkin slogan Uvijek sa srcem za nas je oduvijek značio kontakt s potrošačem u najužem smislu. Potaknuli ste nas da vam omogućimo pripremu raznovrsnih jela i onda kada nije bilo svježeg povrća i začina „pri ruci“. Gotova tradicionalna jela i slatke delicije bila su i jesu važna potpora u sretnim i manje sretnim trenutcima.

Kontinuiranim praćenjem prehrambenih navika i potreba potrošača na različitim tržištima, zahvaljujući Podravkinim stručnim timovima, razvili smo proizvode za cijeli dan (obroke,  međuobroke i male zalogaje) i svaku prigodu (u vlastitom domu, u prirodi, u uredu, između dva sastanka, u kinu...).

Očuvati zdravlje i pridonijeti promjeni loših prehrambenih navika vas i vaših ukućana, naše je opredjeljenje i zato smo izradili Podravkinu Nutritivnu strategiju kojom smo se obavezali:

  • smanjiti sadržaj zasićenih i trans-masnih kiselina, soli (natrija) i šećera u našim proizvodima,
  • optimizirati proizvode s hranjivim tvarima koji osiguravaju zdravstveni boljitak,
  • u razvoju novih proizvoda, fokusirati se na optimalni rast i razvoj djece, zdravo starenje, zdravlje probavnog sustava, specijalne prehrambene potrebe, održavanje zdrave tjelesne mase, zdrav životni stil,
  • potrošačima pružiti točne i vrijedne informacije o našim proizvodima putem ambalaže i promotivnih aktivnosti,
  • educirati i time upućivati na značaj hranjive vrijednosti obroka i veličinu porcija.

Podravkina Nutritivna strategija naš je vodič u razvoju novih i obnavljanju postojećih receptura proizvoda, kako bi vam u svim prilikama bili dostupni visokokvalitetni proizvodi adekvatne hranjive vrijednosti i izvrsnog okusa. To postižemo sinergijom internog potencijala Podravke, sa vanjskim suradnicima i Vama potrošačima, koji ste s nama svih ovih godina.