Članovi Društva kemičara i tehnologa Požega u posjetu Podravki

Članovi Društva kemičara i tehnologa iz Požege posjetili su Podravku, a domaćini su im bili Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica i sektor Istraživanje i razvoj.

U sklopu posjete, članovi požeškog Društva obišli su Tvornicu juhe i Vegeta te su kroz prezentacije detaljnije upoznati sa Grupom Podravka, njenom povijesti, ustrojem, proizvodima, brandovima, ostalim tvornicama i tržištima.

Društvo iz Požege okuplja kemijske inženjere, prehrambene tehnologe i stručnjake iz drugih srodnih zanimanja u svrhu promicanja i unapređenja struke, razmijeni znanja i informacija te međusobne suradnje sa drugim sličnim Društvima. Požeško društvo broji oko 60 članova, dok je u posjetu Podravki bilo njih 30. Dugi niz godina njeguju dobre odnose sa koprivničkim Društvom i kolegama iz Podravke, a ova posjeta, kao i one ranije, imala je isti cilj -  ostati u kontaktu sa drugim industrijama,  poticati kolege iz struke da se druže, upoznaju i možda ubuduće surađuju za dobrobiti kompanija i institucija iz kojih dolaze. 

Nakon posjeta Podravki, gosti su obišli Muzej prehrane te svoj posjet završili obilaskom tvornice Carlsberg i turističkim obilaskom grada Koprivnice.