Poziv na obilježavanje Svjetskog dana hrane

Pozivamo Vas na online obilježavanje Svjetskog dana hrane koje organiziraju: Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever, HGK - Županijska komora Koprivnica, Centar dr. Rudolf Steiner te Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica.

Online stručni skup će se održati u petak 16. listopada 2020. godine u 12:00 h u predavaonici A02 na Sveučilištu Sjever, Trg dr. Žarka Dolinara 1, Koprivnica, te zbog epidemioloških mjera u online obliku na sljedećim linkovima: https://meet.google.com/ema-idms-uma ili na QR kodu 1;

te putem streama na YouTube kanalu Sveučilišta Sjever: https://www.youtube.com/channel/UCVUEMudgVq_APhe1jyiNEQg ili na QR kodu 2.

Program skupa:

Moderatorica

doc. dr. sc. Natalija Uršulin-Trstenjak, Odjel za prehrambenu tehnologiju

Uvodni pozdrav

izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilište Sjever

----

Označavanje vitalnosti hrane

mr. sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner

----

Označavanje hrane za vegetarijance i vegane

dr. sc. Nada Knežević, znanstveni suradnik, Direktor službe Regulatorni poslovi Podravka d.d., članica Društva kemičara i tehnologa Koprivnica

----

Prehrambene i zdravstvene tvrdnje na hrani,

Marija Pašalić, viša savjetnica - specijalistica Služba za sigurnost hrane, genetski modificirane organizme i vodu za ljudsku potrošnju, Ministarstvo zdravstva

Stručni skup je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.