Marko Đerek

Član Uprave

Imenovan je članom Uprave Podravke d.d. u srpnju 2017. godine.

Svoju profesionalnu karijeru započinje 1995. godine kao istraživač u Istraživačkom institutu u Plivi gdje radi do 2003. godine. Tijekom perioda od 1997. do 2002. godine član je inicijalnog projektnog tima za funkcionalni dizajn zgrade novog Istraživačkog instituta u Zagrebu. 2003. godine postaje voditelj Istraživačkog instituta u Plivi. Od 2004. godine voditelj je razvojnih projekata u Istraživačkom institutu u Plivi, a 2006. godine prelazi u Globalni razvoj poslovanja Plive na mjesto direktora korporativnih proizvoda. 2007. godine postaje direktor podrške tržištima Plive.

2009. godine prelazi iz Plive u Hrvatsku poštu na mjesto izvršnog direktora za trading. 2011. godine odlazi u GlaxoSmithKline za managera razvoja poslovanja za Jugoistočnu Europu. 2013. godine preuzima funkciju direktora prodaje i bolničkog poslovanja za Jugoistočnu Europu u Pliva/TEVA gdje radi do 2017. godine.

Diplomirao je 1995. godine na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. 2004. godine postaje magistar prirodnih znanosti, Kemija, na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Završio je Master of Business Administration (MBA), Erasmus - Rotterdam School of Management u Rotterdamu.

Tijekom karijere usavršavao se na brojnim management i znanstvenim programima te Acceleration Pool programu edukacije u Plivi.

Marko Đerek, član Uprave zadužen za:

  • upravljanje prodajom i distribucijom na svim tržištima poslovnog područja Prehrane,
  • upravljanje operativnim marketingom i koordiniranje ostvarenja marketing budžeta u skladu s odobrenim budžetom Poslovnih programa,
  • upravljanje kupcima i indeksom distribucije po kanalima prodaje u koordinaciji s Poslovnim programima,
  • upravljanje odnosima s međunarodnim trgovačkim lancima s kojima Podravka posluje na više od jednog tržišta.