Sponzorstva

S ciljem unapređenja kvalitete života društva u kojem djeluje, Podravka od svog osnutka ulaže u znanost i obrazovanje, održivi razvoj, kulturu, umjetnost, sport i humanitarne projekte.

Sponzorstva

Svjesna njihove iznimne važnosti za zajednicu, prednost pruža onim projektima koji promoviraju prave vrijednosti, a ističu ih kvaliteta, posebnost i korist koju realizacija projekta predstavlja za lokalnu zajednicu.

Od početka poslovanja posebno smo prepoznali snagu i vrijednost sporta, kao izrazito kvalitetan način okupljanja mladih i širenja natjecateljskog duha, ali i izvrstan oblik promocije Hrvatske u svijetu. Posebno se možemo pohvaliti nekima od naših najuspješnijih suradnji: KHL Medveščak te organizacijom manifestacije Lino Višebojac koja diljem Hrvatske osnovnoškolce upoznaje s pravim sportskim vrijednostima. Vjerujemo i želimo doprinositi budućem razvoju kulture u našoj zajednici, stoga smo prepoznali i važnost njene promocije. Ponosni smo sponzor i Pula film festivala, najstarijeg nacionalnog festivala na svijetu, od iznimnog značaja za kulturu i kinematografiju.

KHL Medveščak

S obzirom na zajedničke težnje prema postizanju vrhunskih rezultata, Podravkina suradnja s KHL Medveščak Zagreb, osim društveno-odgovornog djelovanja, ima i dodatnu vrijednost - kompatibilnost s Podravkinom strategijom ostvarivanja novih poslovnih uspjeha na tržištima zemalja jugoistočne, srednje i istočne Europe. To su, osim Hrvatske, ujedno i Podravkina najvažnija tržišta na kojima imamo jasnu strategiju, ostvarenje vodećeg položaja s raznim kategorijama proizvoda s kojima smo prisutni na navedenim tržištima.

KHL Medveščak Zagreb dio je međunarodne profesionalne hokejaške lige Europe i Azije, koja se smatra najjačom hokejaškom ligom izvan američkog kontinenta te pruža internacionalnu platformu u čak 8 zemalja sa stanovništvom od preko 235 milijuna ljudi. S obzirom da je KHL liga velikim dijelom prisutna na i tržištu Rusije, jednom od strateških tržišta Podravke, naša kompanija navedenu suradnju nastoji u potpunosti iskoristiti za moguća ostvarenja poslovnih suradnji i na tom vrlo zahtjevnom tržištu.

Prisutnost Podravkinih brendova upravo u državama ove hokejaške lige, izvrsna je prilika za zajedničku promociju hrvatskog gospodarstva i sporta, s obzirom da su Podravkini brandovi već dugi niz godina prisutni u zemljama diljem Europe i svijeta.

Lino višebojac

Lino višebojac jedna je od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u kojoj djeca kroz sportska natjecanja stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti. U osam uspješnih sezona uveselili smo brojne osnovnoškolce u svim hrvatskim županijama te nekima od njih, koji su se iskazali kao najuspješniji, ostvarili i najljepše dječje sportske snove. Vođen idejom Zvonimira Bobana, legendarnog kapetana Vatrenih, da u jednom projektu spoji sport i kulturu, potiče kreativnost, stvaralaštvo i zdrav način života, promiče fair play i sportsko navijanje, stvoren je jedan od najuspješniji sportskih projekta namijenjen onim najmlađima. Manifestacija koja je do sezone 2010/11. nosila naziv Čokolino višebojac omogućava učenicima iskazati talente u likovnom i literarnom stvaralaštvu, pjesmi, plesu, glumi, ali i upoznavanje najvećih sportaša naše zemlje.

U svakoj školskoj godini održavaju se po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna. Pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Sportske novosti njihove snove pretvaraju u stvarnost. Naš su mali pobjednici tako donijeli brojne uspomene s utakmica Lige prvaka, Europske lige, ali i druženja u nogometnim kampovima najuspješnijih nogometnih klubova današnjice.

Lino višebojac je doista postao pravi festival sporta, stvaralaštva, kreativnosti, fair nadmetanja koji se u školama nestrpljivo iščekuje,a koji u djeci budi najpozitivnije emocije.

Lino višebojac podržava EU i WHO smjernice o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani i fizičkoj aktivnosti.

Pula film festival

Ponosni smo sponzor Pula film festivala, najstarijeg nacionalnog festivala na svijetu koji je od iznimnog značaja za našu kulturu i kinematografiju. To je, ujedno, i festival s najvećim prosječnim brojem gledatelja po pojedinom filmu, što je zasluga ogromnog gledališta u Areni, kako se popularno naziva dobro sačuvani Vespazijanov amfiteatar. S obzirom da Podravka voli kulinarske avanture, kreativnost i izazov novog, ovom smo suradnjom poželjeli spojiti kulinarstvo i film.

Kao što Europa teži jedinstvu u različitostima, tako i Festival igranog filma u Puli pruža suživot nacionalnog i međunarodnog programa. Kao partner Međunarodnog programa 60. Festivala igranog filma u Puli, Podravka je osmislila kulinarski program pripremanja i degustiranja prigodnih međunarodnih specijaliteta, a u sklopu programa Europolis, na kojem se prikazalo više od 30 filmova iz svih zemalja članica Europske unije, Podravka je osmislila i iznenadila filmoljupce zanimljivim europskim specijalitetima.

Kako Podravka, uvijek, brine i za one najmlađe, mali posjetitelji Pula film fesitvala - Pulice, uživaju u druženju s medvjedićem Linom i posebno osmišljenim Lino igraonicama.