U Podravki je započela sezona prerade graška
Podravka je započela preradu graška u tvornici Kalnik u Varaždinu. Tvornica Kalnik planira do kraja lipnja 2002. godine preraditi oko 900 tona graška, nakon čega će uslijedit i prerada hrena, cikle, mahuna, krastavaca, te paprike.
Podravka je započela preradu graška u tvornici Kalnik u Varaždinu. Grašak se odmah prerađuje, te zbog sačuvanja njegove kvalitete linija proizvodnje radi u tri smjene, a gotovi proizvod namijenjen je prvenstveno tržištu Hrvatske, ali i tržištu Slovenije, BIH i Švedske. Tvornica Kalnik planira do kraja lipnja 2002. godine preraditi oko 900 tona graška, nakon čega će uslijedit i prerada hrena, cikle, mahuna, krastavaca, te paprike. Podravkina tvornica Kalnik planira u ovoj sezoni preradu oko 8000 tona različitog povrća uglavnom domaće proizvodnje. Radi ostvarenja planiranih količina prerade povrća Podravka će zaposliti i stotinjak radnika na određeno vrijeme kako bi se planirani posao prerade napravio kvalitetno i na vrijeme. Od svojih početaka Podravka je tradicionalno vezana za proizvodnju voća i povrća, a i danas je najveći prerađivač povrća sa svoje dvije tvornice u Umagu i Varaždinu. Podravka otkupljuje oko 80% sirovina povrća za industrijsku preradu u Hrvatskoj, a u proizvodnji koncentrata rajčice i graška jedina je u Hrvatskoj.