U Podravki je proširen sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001: 2000

U Podravkinim strateškim poslovnim jedinicama Podravka jela i Lino, Dolcela, Kviki tijekom lipnja 2002. godine obavljen je certifikacijski audit sustava upravljanja kvalitetom od strane certifikacijske kuće Det Norske Veritas. Jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je prethodila ovom certifikacijskom ciklusu je implementacija Q-Pulse software-a.

U Podravkinim strateškim poslovnim jedinicama Podravka jela i Lino, Dolcela, Kviki tijekom lipnja 2002. godine obavljen je certifikacijski audit sustava upravljanja kvalitetom od strane certifikacijske kuće Det Norske Veritas. Audit je pokazao da je udovoljeno svim zahtjevima norme ISO 9001: 2000, pa će u ponedjeljak 9. rujna u 11.00 sati u Hotelu Podravina održati službena dodjela certifikata.

Certifikatom su do sada bili obuhvaćeni poslovni procesi koji se odnose na razvoj, proizvodnju, prodaju i distribuciju proizvoda iz palete dodataka jelima - robne marke VEGETA, a sada je sustav upravljanja kvalitetom proširen i na druge poslovne procese i proizvode Podravkinih marki: Podravka jela (juhe, polugotova jela, specijalni dodaci jelima) i Lino, Dolcela, Kviki (dječja hrana, praškaste slastice i snack proizvodi). Jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je prethodila ovom certifikacijskom ciklusu je implementacija Q-Pulse software-a, koji je namijenjen za on-line upravljanje dokumentacijom sustava. Implementacijom software-a smanjena je količina papira u opticaju, skraćeno je vrijeme distribucije dokumenata korisnicima, a olakšana je i povećana dostupnost i pregled samih dokumenata, te je omogućeno praćenje kupaca i dobavljača.

Na taj način Podravkin sustav upravljanja kvalitetom prešao je na "poslovanje bez papira". Model sustava upravljanja kvalitetom primijenit će se i na ostale poslovne procese prehrambene djelatnosti Podravke, a ove godine proširit će se još na proizvodne programe Voća i Povrća, te Pića, čija se certifikacija planira do sredine listopada ove godine.