Turski distributeri i gastrokupci oduševljeni Vegetom

Zajednička posjeta turskih distributera i gastrokupaca Podravki koju su organizirali Gastro tim i Projektni tim za Tursku sudeći prema raspoloženju gostiju pokazala se pravim potezom.

Zajednička posjeta turskih distributera i gastrokupaca Podravki koju su organizirali Gastro tim i Projektni tim za Tursku sudeći prema raspoloženju gostiju pokazala se pravim potezom. Po prvi puta oni su imali priliku vidjeti kako nastaje Vegeta - proizvod čija se prava promocija u Turskoj tek očekuje, te se uvjeriti da je Podravka doista topla kulinarska institucija. Distributeri Cemal Bayhan, Muhammer Guler i Mustafa Yilmazer i nagrađeni gastrokupci Yahya Erdogan, Bayram Ergun i Rahmi Yilmaz, te Vasfi Pakmani vlasnik stručnih časopisa obišli su novu tvornicu Vegete, Panonsku pivovaru, Muzej prehrane, galeriju Generalić u Hlebinama, znamenitosti Zagreba. Prezentirana im je grupa Podravka, a susreli su se i članom Uprave Podravke Davorom Cimašem koji je izrazio zadovoljstvo početkom građenja partnerskih odnosa i na turskom tržištu. S distributorima su vođeni razgovori o mogućnostima i načinima unapređenja poslovne suradnje, pa je između ostalog postignut dogovor o nastupu na sajmu koji će se krajem ožujka, a uoči otvaranja turističke sezone održati u najvažnijem turskom turističkom središtu Antalyi. U organizaciji distributora gastroprezentatori će predstaviti jednostavnost primjene Vegete u pripremanju jela, te će se dijeliti uzorci i leci s receptima. Gastrokupci - vrsni kuhari iz elitnih hotela su pak u Gastro worshopu u Kulinarskoj radionici u Zagrebu imali priliku upoznavanja s Podravkinim proizvodima kroz praktičnu pripremu jela. Slijedeći upute Podravkinih gastrostručnjaka i vlastito iskustvo i maštovitost pripremili su nekoliko specijaliteta oduševivši se jednostavnošću i brzinom pripreme hrane .Posebno im se svidjela mogućnost oplemenjivanja osnovnih Podravkinih proizvoda i prilagođavanja zahtjevima gostiju, pa će osim Vegete čiji su već ambasadori u Turskoj u buduće promovirati i cmok, ajvar, umake i Dolcela proizvode.