Susret predsjednika Uprave s pripravnicima i novim zaposlenicima

Predsjednik Uprave Podravke priredio je u Koprivnici tradicionalni susret sa pripravnicima i novim zaposlenicima.

pripravnici 2007Na druženju s predsjednikom Uprave Podravke Darkom Marincem ove je srijede u gastronomskom centru "Štagelj" proglašen najbolji pripravnik 2007. godine. Nakon prošlogodišnjeg najboljeg Podravkinog pripravnika Matka Žnidarića zaposlenog u sektoru Tržište jugoistočne Europe, ove je godine titulu najboljeg odnio product manager iz tima Pića, Ivan Šuvar.

Događaju su uz pripravnike i nove zaposlenike prisustvovali direktor sektora Ljudski potencijali i pravo Franjo Cirkvenec i njegov zamjenik Marko Ranilović, direktorica službe Razvoj ljudskih potencijala Maja Komar, voditeljica odjela Edukacije i razvoj Tatjana Jukić i predavač edukacijskog programa za pripravnike mr. sc. Dražen Glavaš.

Pripravnički program obuhvaća opći dio, specijalistički dio i edukacijski program, a prema riječima Tatjane Jukić protekle se četiri godine odvija u ovakvom obimu. To dokazuje da Podravka posebnu pažnju posvećuje novim zaposlenicima i ozbiljno pristupa radu s mladim ljudima. Također je zabilježen određen pomak u odnosu na prethodne generacije pripravnika, a prema podacima iz sektora Ljudski potencijali i pravo, 10 posto pripravnika obuhvaćenih ovakvim programom pripravništva na razini je operativnog menadžmenta, dok više od njih 70 posto danas samostalno obavlja stručne poslove.

Predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac u svojem je obraćanju istaknuo kako su Podravkina najveća vrijednost njezini zaposlenici, jer samo oni mogu stvarati novu Podravku.

- Vi donosite nove ideje i kreativnost, a mi samo moramo stvoriti uvjete da biste to mogli ostvariti. Moramo biti najbolji, znati više od drugih i biti kreativniji, jer sa znanjem i s puno uloženog rada možemo mnogo toga promijeniti. Vi u sebi nosite mogućnost da budete bolji od drugih... iskoristite to, a mi ćemo vam nastojati omogućiti. Preporučio bih vam da nastavite učiti kako biste zadržali, odnosno povećali vlastite vrijednosti, rekao je predsjednik Marinac.

Pripravnici su dobili priliku predstaviti se te na temelju svojeg dosadašnjeg rada u Podravki izraziti svoje dojmove o firmi i pripravničkom programu. Uglavnom su prevladavala mišljenja da je posao koji obavljaju zanimljiviji, drugačiji i kompleksniji od onoga što su očekivali na temelju teorijskog znanja stečenog na fakultetu te da u praksi mogu puno toga naučiti od starijih kolega.

Bila je ovo ujedno i prigoda da prošlogodišnji najbolji pripravnik Matko Žnidarić prenese svoja iskustva s izabrane edukacije na temu "Razvoj liderskih sposobnosti" u Barceloni. Edukacija se odvijala u rujnu prošle godine na IESE Barcelona, a sudjelovalo je 28 polaznika uglavnom iz europskih zemalja za koje je pripremljen personalizirani program na temelju prethodnog trostrukog testiranja.

Nakon što je na temelju suradnje sa sektorom Ljudski potencijali i pravo i završnog rada, Ivan Šuvar proglašen najboljim pripravnikom u 2007. godini, našalio se da je najvažnije da je nagrada ostala u kući, jer su on i Matko sustanari. Također je zahvalio na nagradi ne skrivajući svoje zadovoljstvo i poručivši svim pripravnicima da se potrude dokazati u svojem radu, jer jednak je užitak biti proglašen najboljim, kao i osvojiti vrijednu nagradu u vidu daljnjeg usavršavanja.

- Ivan je po svojem dolasku u naš tim odmah počeo raditi, ali bez obzira na obim posla, uz našu se pomoć odlično snašao u radu na novom projektu i brzo osamostalio. Zaslužio je ovu titulu, rekla je Ivanova menorica, category manager pića Sanja Garaj.