Projekt Zdravi odmor dobio podršku Saveza društava Naša djeca Hrvatske

Projekt Zdravi odmor predstavio je promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić naglasivši da se u izradi jelovnika uvažavane i navike djece, te tehničke mogućnosti škola za pripremu zdravih obroka.

Projekt „Zdravi odmor“ u kojem Podravka nastoji unaprijediti svakodnevne prehrambene navike učenika osnovnih škola, te školama pomaže u pripremanju zdravih, maštovitih i ukusnih školskih obroka uspješno je predstavljen i članovima Saveza društava naša djeca Hrvatske koji je jedan od partnera u ovoj značajnoj aktivnosti. Predstavljanje je priređeno u zagrebačkom Muzeju Mimara u sklopu svečanosti obilježavanja 65 obljetnice djelovanja ove najstarije i najmasovnije krovne udruge za djecu u našoj zemlji. Tako se na jednom mjestu spojila priča o tradiciji i suvremenosti budući da je u sklopu proslave otvorena izložba pod nazivom „Vremeplov dječje igre“ na kojoj su izložene tradicijske igračke, a na Podravkinom stolu se našle namirnice poput prosene i ječmene kaše, te heljde koje su nekada činile osnovu prehrane, a danas se zahvaljujući kulinarskim i nutricionističkim stručnjacima kompanije pretvaraju u suvremeni obrok za školarce.

Projekt Zdravi odmor predstavio je promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić naglasivši da se u izradi jelovnika uvažavane i navike djece, te tehničke mogućnosti škola za pripremu zdravih obroka. Djeca i odrasli koji su kušali pripremljena jela bili su puni pohvala, dok su predstavnici nekih škola odmah uputili pozive Podravki za promociju Zdravog odmora u njihovim sredinama.

A pravu priliku za detaljnije upoznavanje sa Zdravim odmorom imaju učenici koprivničke OŠ Braća Radić u kojoj će se u srijedu 18. studenoga održati Dječja spikaonica i kulinarski show-u u kojem će uz Podravkine promotore kulinarstva sudjelovati i Luka Nižetić. U Dječjoj spikaonici koju organiziraju Večernji list i Hrvatsko debatno društvo učenici će raspravljati o važnosti prehrane u školi, a s Lukom će pripremati rižoto s piletinom. Promocija Zdravog odmora započinje u 11 sati i zasigurno će se pretvoriti u posebno edukativno-kulinarsko događanje.