Podravkina kulinarska pauza s britanskim MasterChefom

U sklopu zadnjeg dana New Europe Marketa, međunarodne konferencije koja već četvrtu godinu okuplja profesionalce iz TV industrije u Dubrovniku, Podravka organizira Podravkinu kulinarsku pauzu uz pobjednika britanskog MasterChefa Dhruva Bakera i Podravkinog specijalista kulinarstva Mišela Tokića.

Ova dva kuharska profesionalca udružit će snage točno u podne i sudionicima konferencije pružiti ekskluzivnu priliku da kušaju njihova dva specijaliteta – gazpacho tj. španjolsku hladnu juhu u kojoj će glavni sastojak biti Podravkina sjeckana rajčica te piletina uz koju će se koristiti Podravkine punjene masline, slanutak, kurkuma, mljeveni papar i Vegeta za kraj.

Prije samog kuhanja, organizirana je kratka panel raspava na čijem će samom početku britanska kulinarska zvijezda Dhruv Baker iskorisiti priliku i prikazati „trailer“ svog najnovijeg projekta, prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku Croatia's finest. Ovom putopisu, u kojem Dhruv u 20 epizoda obilazi hrvatske gradove u potrazi za novim gastronomskim iskustvima i otkrićima, cilj je prikazati gastronomsku ponudu Hrvatske, hrvatske gradove, prirodne ljepote i hrvatske proizvode. U sklopu snimanja serijala, putopis je sniman i u Koprivnici i Podravki. „Ne možeš doći u Hrvatsku, a ne čuti za Podravku i to prvenstveno zbog široke palete proizvoda s kojima je prisutna na tržištu.  No, tijekom boravka u Podravki naučio sam još više toga o proizvodima, ali i o njezinoj povijesti. Doznao sam kako je nastala Podravka i nakon tog saznanja, još više poštujem i cijenim ono u što je ona danas izrasla.“ – izjavio je Dhruv Baker.