Podravka za kampanju temeljci osvojila Croatia Effie nagradu te počastila ručkom sudionike Dana komunikacija

Na natjecanju za najučinkovitije oglasne kampanje Podravkina kampanja „Srce vašeg jela“ osvojila brončanu Effie nagradu u kategoriji hrane

Nakon što su u posljednjih nekoliko mjeseci Podravka temeljci pronašli put do srca potrošača i kulinarskih eksperata, stiglo je još jedno priznanje za projekt od strane oglašivačke struke i marketinških eksperata.

Sa središnjeg nacionalnog festivala oglašavanja Dani komunikacija, Podravka se vratila s brončanom Croatia Effie nagradom osvojenom u kategoriji hrane i to za kampanju „Srce vašeg jela“.

Kampanja je rađena u suradnji sa Bruketa&Žinić OM te medijskom agencijom Unex Media.

Kroz medije i aktivnosti na prodajnim mjestima potrošačima su predstavljeni Podravka temeljci i demonstrirana njihova upotreba u raznovrsnim jelima. Kampanja je postigla značajne tržišne efekte, a upravo ti pokazatelji najviše govore o uspjehu Podravka temeljaca.

„Podravka temeljci stigli su izravno iz srca Podravkine kulinarske ekspertize. U njih je utkano svo najbolje kulinarsko znanje i iskustvo kompanije te predstavljaju značajan iskorak u razvoju kulinarstva. Razvijeni su na temelju poznavanja potrošača te u suradnji s vrhunskim kuharima Hrvatskog kuharskog saveza. „ – istaknuo je Marcel Janeković, direktor  marketinga Kulinarstva.

Podravka temeljci stvoreni su bez umjetnih aroma i pojačivača okusa te bez konzervansa kako bi još više olakšali pripremu jela.U svakom pakiranju su četiri praktične posudice temeljca te isproban recept na unutarnjoj strani kutijice.

Temeljce odlikuje domaći okus te brza i jednostavna priprema i oni su - „Srce vašeg jela“.

Kako bi se i sudionici Dana komunikacija upoznali sa jelima koja se mogu pripremati sa Podravka temeljcima (goveđi, kokošji, povrtni i za riblja jela), Podravka je sve goste počastila ručkom sa raznovrsnim izborom od 14 vrsta jela pripremljenih upravo sa temeljcima. A kao iznenađenje za kraj stigla je i velika „Torta srce“ pripremljena s Dolcela proizvodima.

Hrvatsko izdanje Effie natjecanja organizira HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) prema svjetskoj licenci Effie Worldwide organizacije. Effie nagrade dodjeljuju se od 1968. godine na svjetskoj i europskoj razini (Global Effie i Euro Effie), te na nacionalnim natjecanjima u preko 40 zemalja diljem svijeta, kojima se 2009. godine pridružila i Hrvatska. U više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti.