Podravka velikom tortom otvorila 60. Pula Film Festival

Svi posjetitelji otvorenja Međunarodnog programa u subotu navečer imali su priliku isprobati Podravkino jelo po talijanskoj recepturi, uz koji je zajedno s velikom tortom Podravka na prigodan način prva čestitala 60. rođendan Pula Film Festivalu.

60. Pula film festival - VegetaKao partner Međunarodnog programa 60. Festivala igranog filma u Puli, Podravka je osmislila kulinarski program pripremanja i degustiranja prigodnih međunarodnih specijaliteta. Svi posjetitelji otvorenja Međunarodnog programa u subotu navečer imali su priliku isprobati Podravkino jelo po talijanskoj recepturi, uz koji je zajedno s velikom tortom Podravka na prigodan način prva čestitala 60. rođendan Pula Film Festivalu.

Netom nakon što je Podravka velikom edukativnom kampanjom “Okusi za sve jezike”, predstavila kuhinje svih članica Europske unije, te učenjem stranih jezika darovala svoje vjerne potrošače, europske specijalitete odlučila je predstaviti upravo na Međunarodnom programu 60. Festivala  igranog filma u Puli.

Najnovija postignuća europske kinematografije iz 27 zemalja, ove će godine biti prikazana od 13. do 27. srpnja na Kaštelu i u Kinu Valli, a prva je na rasporedu bila talijanska ljubavna drama Najbolja ponuda. Uz taj film Podravka, čija Vegeta već 45 godina igra veliku rolu u kuhinjama europskih zemalja, posjetiteljima je ponudila tipično talijansko jelo, te veliku tortu u čast 60. rođendana Pula film festivala. Rođendansku tortu razrezali su predsjednica žirija poznata glumica Neda Arnerić koja je tu večer također proslavila 60. rođendan te istaknula kako joj je posebno zadovoljstvo biti dio festivala koji je obilježio i njenu bogatu glumačku karijeru te ravanateljica Festivala Zdenka Višković-Vukić i umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković.

60. Pula film festival - torta„Vjerujem da svi ovdje volite avanturu, dramu, izazov, maštovitost koju donose filmovi, da osjećate strast prema sedmoj umjetnosti. Mi u Podravki obožavamo kulinarske avanture, kreativnost, izazov novog, strastveno nastojimo oplemeniti uživanje u jelu. Stoga ne čudi da ovdje u Puli spajamo kulinarstvo i film. Međunarodni program pulskog festivala najavili smo u sklopu projekta Okusi za sve jezike u kojemu smo uz tipično francusko jelo predstavili francuski film, o poljskom specijalitetu pričali smo uz najavu poljskog filma. Večeras od srca želimo  da osim u talijanskim riječima uživate i u talijanskom jelu. Jer s Vegetom se bolje jede i uživa u filmskim ostvarenjima. – izjavila je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke.

Podravka će posebno razveseliti najmlađe posjetitelje Pula film festivala, odnosno Pulice. U Pustolovnom laboratoriju profesora Baltazara u Gradskoj knjižnici i čitaonici pojavit će se medvjedić Lino koji će djecu povesti na europsko putovanje. Omiljeni medvjedić družit će se s mališanima i u igraonici  na  Giardinu - Festivalskom otoku gdje će ih 16. i 18. srpnja od 11:30  Lino učiti čarobne riječi „hvala, molim, oprostite, izvolite“ na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom. U Lino igraonicama djeca će oslikavati šablone za crtanje s Linovim prijateljima i zastavama članica EU, igrati društvene igre, pjevati i plesati s Linom, te se osladiti s njegovim proizvodima.