Podravka donirala Opću bolnicu Koprivnica uređajima za terapiju visokim protokom kisika

Podravka je danas donirala Opću bolnicu Koprivnica dvama uređajima AIRVO 2, uređajima za terapiju visokim protokom kisika u vrijednosti 83.700 kuna. U ovo doba pandemije uređaji će se koristiti kod pacijenata s upalama pluća koje ne zahtijevaju mehaničku ventilaciju (respirator), već im je dostatna terapija visokim protokom kisika putem nosne kanile.

Donaciju je u ime Podravke predala predsjednica Uprave dr. sc. Martina Dalić, a preuzeo ju je ravnatelj bolnice Mato Devčić. Prilikom primopredaje, dr. sc. Martina Dalić naglasila je ulogu Podravke u zajednici: „Ovim simboličnim darom nastavljamo potvrđivati ono što Podravka jest. Podravka je multinacionalna kompanija koja posluje na brojnim tržištima, međutim, ne zaboravljamo da živi i radi u Koprivnici. Zato sudjelujemo u svim aktivnostima, a nadamo se, i rješavamo probleme s kojima se zajednica suočava.“ Istaknula je kako će Podravka nastaviti podržavati lokalnu zajednicu i biti korisna za nju i odgovorna prema njoj.

Osim predstavnika Podravke i Opće bolnice Koprivnica, primopredaji je prisustvovao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima.