Podravka dobitnik nagrade uglednog časopisa World Trademark Review

Za nagradu je bilo nominirano više od 1500 kompanija, a Podravka, koja surađuje s više od 50 inozemnih zastupnika s područja prava intelektualnog zaštita, jedan je od pobjednika u kategoriji Prehrane i pića i duhanskih proizvoda

Na adresu Podravke stiglo je još jedno veliko priznanje. Radi se o nagradi uglednog časopisa World Trademark Review koji je Podravku svrstao uz bok svjetskim kompanijama koje ulažu dodatne napore za podizanje svijesti o važnosti zaštite intelektualnog vlasništva.

Svake godine ovaj časopis dodjeljuje nagrade za posebne doprinose u promicanju i zaštiti prava intelektualnog vlasništva u industriji kako bi se prepoznao izuzetno važan posao pravnika u kompaniji te kako bi se istaknuli odjeli i pojedinci koji svoj posao obavljaju na najvišoj razini. Nagrade su podijeljene u nekoliko kategorija: zemljopisna, industrijska i individualna, a dobitnici su izabrani nakon što su ih nominirali uvaženi članovi zajednice pravnika koji rade na području intelektualne zaštite.

Za nagradu je bilo nominirano više od 1500 kompanija, a Podravka, koja surađuje s više od 50 inozemnih zastupnika s područja prava intelektualnog zaštita, jedan je od pobjednika u kategoriji Prehrane i pića i duhanskih proizvoda. Priznanje je tim veće što se Podravka našla u društvu globalnih divova poput E&J Gallo Vinery, PepsiCo, Starbucksa i Yum!Brandsa, čime je prepoznata kao kompanija s posebnim doprinosom u promicanju aspekata žigovnog prava na svjetskoj razini.

World Trademark Review je jedini nezavisni magazin koji izvještava o strateškim i pravnim pitanjima o žigovnom pravu za pravnike u kompanijama te za pravnike u privatnoj praksi. Nagrade dobitnicima bit će dodijeljene početkom svibnja na konferenciji Međunarodnog udruženja pravnika koji se bave područjem prava intelektualnog vlasništva u San Diegu, Kalifornija.