Pobjednik utješio konkurenta

Osim odličnih natjecateljskih rezultata i gostovanja dvoje izuzetnih sportaša, đurđevački Lino višebojac obilježio je i zanimljiv prikaz dječjeg svijeta kojeg je vođen željom da postane vrhunski nogometaš napisao Karlo Hrpalo, učenik petog razreda te nadmetanja izazivača iz škole sa sportskim gostima.

Pobjednik utješio konkurentaPosljednji ovosezonski Lino višebojac održan u đurđevačkoj osnovnoj školi Grgura Karlovčana potvrdio je posebnu draž i neizvjesnost ovog natjecanja. Doslovce do posljednje minute nije se znalo ime pobjednika kod dječaka. Regularno natjecanje dvojice učenika i to Miran Dorčec iz šestog i Robert Kožar iz osmog razreda završili su sa po 140 bodova. Izjednačeni su bili i u naknadnom izvođenju penala, iako je fizička sprema bila na strani starijeg Roberta. Mlađi i puno sitniji Miran vrlo je precizno zabio sva tri gola, da bi Robert koji je pucao s veće udaljenosti bio isto tako uspješan. Odlični višebojci tada su počeli naizmjenično izvoditi kaznene udarce da bi tek u petom pokušaju Robert obranio Marinov udarac po sredini gola. U Miranovim očima zaiskrile su suze, a prvi ga je utješio upravo Robert dokazujući da uz talent ima i druge vrline dobrog sportaša. Na tome mu je čestitala i Snježana Petika, legenda hrvatskog ženskog rukometa koja je s veseljem prihvatila pozivnicu za ponovnim gostovanjem na Lino višebojcu. Isto je učinio i gimnastičar Filip Ude, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu koji je već nekoliko puta družio s malim višebojcima. Filip je s veseljem predao pehar pobjednici kod djevojčica Petri Feletar iz šestog razreda koja je već na samom početku natjecanja istakla svoju kandidaturu za postolje i zatim nanizala čak 150 bodova.

Osim odličnih natjecateljskih rezultata i gostovanja dvoje izuzetnih sportaša, đurđevački Lino višebojac obilježio je i zanimljiv prikaz dječjeg svijeta kojeg je vođen željom da postane vrhunski nogometaš napisao Karlo Hrpalo, učenik petog razreda te nadmetanja izazivača iz škole sa sportskim gostima. Nina Švaco pobijedila je u rukometu Snježanu Petika koja je za ovu prigodu morala pucati na gol s pola igrališta, dok se Ino Lazar morao dobrano pomučiti da bi u slobodnim bacanjima nadmašio Filipa Udea koji je pokazao da ima talenta i za košarku.

Veselom izdanju đurđevačkog Lino višebojca doprinijela je i bučna publika u čijem šarenilu su se sa zanimljivim maskama i crtežima na licu posebice isticali nastavnici.