Održan deveti Lino Fest

Na ovogodišnjem Lino Festu pobijedili su Vukovarski golupčići sa skladbom "Radoznala pjesma".

Održan deveti Lino FestU Bosanskom Kulturnom Centru u Sarajevu održan je deveti Festival dječje pjesme "Lino Fest" na temu "Stoljeća pričaju glazbom". Mališani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije izveli su 15 skladbi u natjecateljskom dijelu.

Cilj "Lino Festa" bio je utjecati na glazbeni afinitet djece, njihov doživljaj i odnos prema umjetničkoj glazbi različitih stilskih razdoblja.

Na ovogodišnjem Lino Festu pobijedili su Vukovarski golupčići sa skladbom "Radoznala pjesma".

"Deveti Lino Fest bio je izuzetno uspješan i drago nam je da je ove godine okupio djecu iz regije koji su uz glavne junake, dirigenta Piana i djevojku Allegru, i uz neizostavnog  medvjedića Lina, pjevali o povijesti glazbe, životima i djelima velikih skladatelja", istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Podravka već tradicionalno podržava Lino fest želeći na taj način dati svoj doprinos razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Ujedno želi  omogućiti djeci kontakte s umjetničkom glazbom, upoznavanje i doživljavanje glazbe kao umjetnosti uz stjecanje vrijednih glazbenih iskustava, kako bi bila spremnija i fleksibilnija za dalji glazbeni razvoj.