Gastropromocija Koprivnice i Podravke
Gastroznalci iz cijele Hrvatske, te članovi udruge hrvatskih restorana u dva će se dana upoznavati s tradicionalnim podravskim jelima, bit će im prezentirana hrana pripremljena s Podravkinim proizvodima, a upoznat će se i kulturnim znamenitostima koprivničkog kraja.
Podravkin sektor "Ugostiteljstvo" domaćin je "Gastronaut susreta" koji se 23. i 24. veljače održava u Koprivnici. Gastroznalci iz cijele Hrvatske, te članovi udruge hrvatskih restorana u dva će se dana upoznavati s tradicionalnim podravskim jelima, bit će im prezentirana hrana pripremljena s Podravkinim proizvodima, a upoznat će se i kulturnim znamenitostima koprivničkog kraja. U Podravkinim ugostiteljskim objektima - hotelu Podravina, Pivnici Kraluš, Podravskoj kleti bit će pripremljena jela koja i nisu uobičajena na jelovnicima - biserke u zlatnom umaku, savijača od krumpira, trganci s peršinom, štruklji s repom i orasima, punjeni cmok sa špekom i tvrdim sirom - a koja su izvrstan spoj tradicije i kulinarskog umijeća Podravkinih stručnjaka. U sklopu susreta u petak 23. veljače u 18 sati u hotelu Podravina održat će se i okrugli stol na temu "Tradicionalna jela Podravine i suvremeni prehrambeni trendovi", a predavači su Lidija Smoljo i Andreja Strelec, savjetnice za prehranu Službe za kulinarstvo Podravke.