Finale Lino višebojca u Koprivnici

Na desetom finalu Lino višebojca promovirane Lino startasice

Po deseti puta za redom najbolji višebojci iz 24 škole iz svih hrvatskih županija odmjerili su svoje sportske talente na finalu Lino višebojca. Velikoj završnici projekta koji je u školskoj godini 2015/16 okupio više od 24 500 učenika, pridružili su se i osnovci iz Bosne i Hercegovine i svi zajedno ispričali su jednu od najljepših sportskih priča na ovim prostorima. Sportska dvorana u Koprivnici u subotu 21. svibnja puna dva sata bila je pravo navijačko grotlo, ni jedno dijete nije štedjelo grlo ni dlanove, svaki osvojeni poen bučno je proslavljen, a toplo su pozdravljeni najbolji pjevači i plesači iz 36 škola. Navijačke snage udružilo je 900 učenika OŠ Braća Radić domaćina jubilarnog finala Lino višebojca i gotovo 700 navijača iz 14 gradova iz dvije države. Pozitivna atmosfera i silina dječje radosti osvojila je i vrhunske sportaše  koji su se došli družiti s djecom. Damir Martin, Luka Stepančić, Sandro Obranović, Ana Nikšić  Ekatarina Nemaškalo, Adrian Šemper,  Božica Palčić, Irina Maljko i Tatjana Jukić i sami su se pretvorili u razigranu djecu.

- Koprivničko finale kruna je zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti koji se u 10 godina održavanja potvrdio kao jedinstveni festival dječje radosti, optimizma i pobjedničkog duha. U Lino višebojcu je u 10 godina sudjelovalo više od 220 000 djece. Lino im poručuje budi ono što želiš, a da bi bio ono što želiš moraš vjerovati u sebe, moraš biti spreman svaki dan dio svog slobodnog vremena provesti aktivno i upijati znanje koje te okružuje. Lino će djecu u tome pomoći,  višebojac motivirati na sudjelovanje u natjecanju, jer život je jedno veliko natjecanje - poručio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Jubilarni Lino višebojac bio je idealna prilika za predstavljanje Lino startasica zajedničkog projekta Podravke i Borova. Prve Lino startasice dobit će na poklon svi natjecatelji na finalu, a svi ostali ljubitelji popularnih tenisica uskoro će ih moći naći u prodaji.

Ovogodišnji pojednici Lino višebojca postali su Filipe do Santos iz Dugog Sela i Anja Okreša iz Sv.Jurja na Bregu, te Igor Šutalo iz Čapljine i Lana Memišević iz Travnika.

Jedinstvenom spoju sporta i zabave na jubilarnoj završnici pridružili su se Ivana Vrdoljak Vanna koja je i sama nekada igrala rukomet u rodnoj Koprivnici te pobjednik druge sezone showa RTL Zvjezdice Dino Miklaužić.