Darko Marinac podnio ostavku, Podravka pokreće postupak naplate nad SMS-om

Darko Marinac podnio je ostavku na dužnost predsjednika i člana Nadzornog odbora Podravke. Rekao je kako ostavku daje iz razloga da Nadzorni odbor Podravke može u miru raditi i riješiti problem koji je on svojom odlukom kompaniji učinio.

Darko Marinac podnio je ostavku na dužnost predsjednika i člana Nadzornog odbora Podravke. Rekao je kako ostavku daje iz razloga da Nadzorni odbor Podravke može u miru raditi i riješiti problem koji je on svojom odlukom kompaniji učinio. Podsjetimo, Darko Marinac je 2007. kao predsjednik Uprave, splitskome SMS samostalnom odlukom odobrio dva zajma vrijedna 65 milijuna kuna, bez suglasnosti i znanja Uprave Podravke.

-Odluku o zajmu splitskome SMS-u sam tada donio sam, bez bilo kakva utjecaja i valja reći kako je to tada bila isključivo moja odluka, bez znanja članova Uprave - napomenuo je Marinac prilikom ostavke.

Takvu odluku obrazložio je Nadzornome odboru činjenicom kako je procijenio da je u to vrijeme bila riječ o dobrom poslovnom potezu.

Nadzorni odbor na idućoj će sjednici izabrati novog predsjednika.

-Usuglasili smo se kako Uprava treba poduzeti sve potrebne radnje i izvještavati nas o njima, a sve u cilju kako bi se ova situacija riješila što bolje za Podravku - izjavio je član Nadzornoga odbora Dubravko Štimac.

Nadzorni odbor rekao je kako očekuje da Uprava Podravke poduzme sve potrebne radnje, odnosno pokrene postupak prisilne naplate nad SMS-om.