Čokolino višebojac

Natjecanje, pod motom "A što ćeš ti biti kad budeš velik?" provodit će se u osnovnim školama diljem Hrvatske tijekom školske godine 2006/2007.

Učenicima 3., 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola ove se školske godine pruža mogućnost ostvariti vlastiti sportski san. Sportske novosti u suradnji s Čokolinom, Podravkinim brandom proizvoda za djecu organiziraju Čokolino višebojac - sportsko natjecanje osnovnoškolaca Hrvatske. Hvalevrijedan projekt samo je jedan u nizu već velikog opusa djelovanja Podravke u poticanju i razvoju profesionalnog, amaterskog i školskog sporta.

Natjecanje, pod motom "A što ćeš ti biti kad budeš velik?" provodit će se u osnovnim školama diljem Hrvatske tijekom školske godine 2006/2007. Rezultati malih sportaša bit će objavljivani jednom tjedno u Sportskim novostima. Iz svakog razreda obuhvaćenih projektom Čokolino višebojac (3., 4., 5. i 6. razreda) natjecat će se po tri dječaka i tri djevojčice i to svaki učenik pojedinačno. Pobjeđuju učenici koji skupe najviše bodova i time ulaze u finalno natjecanje svih škola. Discipline u kojima se učenici natječu su sljedeće: skok u dalj i sprint na 30 metara, nogomet - izvođenje kaznenog udaraca, rukomet - izvođenje kaznenog udaraca i košarka - izvođenje slobodnih bacanja. Učenička natjecanja odvijat će se u 24 grada diljem Hrvatske, a nakon sportskog dijela slijedi tribina uz gostovanja poznatih hrvatskih sportaša te degustacija Čokolino namaza. Završno sportsko natjecanje održat će se u Koprivnici, na Čokolino danu, a okupit će pobjednike svih 24 natjecanja (24 djevojčice i 24 dječaka). Dvoje najboljih imat će priliku ostvariti vlastiti sportski san.

Uz sportska natjecanja, Čokolino poziva da se sva djeca od 3. do 6. razreda uključe u literarno natjecanje na temu "A što ćeš ti biti kad budeš velik?". Pobjednike literarnog natjecanja nagradit će Čokolino. I Uprava Podravke i Uprava Sportskih novosti, uvjereni su da će ovakva akcija potaknuti mlade na redovito bavljenje sportom, na razvijanje ljubavi prema sportu i, najvažnije od svega, na lijepo druženje.

Projekt Čokolino višebojac počeo je danas, 29. rujna u Županji, gdje se malim sportašima osobno obratio ministar obrazovanja, znanosti i športa Dragan Primorac, inicijator projekta, predsjednik Uprave Sportskih novosti Zvonimir Boban, predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac, te specijalni gost, naš najbolji tenisač Goran Ivanišević.