Uklanjanjem popularnih "šalaporki" simbolično obilježen početak radova na rekonstrukciji Podravkine poslovne zgrade

Najavljena obnova Podravkine poslovne sedmerokatnice, informatička i energetska rekonstrukcija te modernizacija, i službeno je započela 1. listopada. U skladu s predviđenim tijekom radova, danas je počelo i uklanjanje vanjskih žaluzina, popularnih šalaporki, s prozora poslovne zgrade. Žaluzine, koje su posljednjih godina bile predmet brojnih rasprava i kritika, kako Podravke tako i Koprivnice, konačno odlaze tamo gdje im je i mjesto, u povijest.

Ovime je i simbolično označen početak radova i put k stvaranju adekvatnih uvjeta za rad usklađenih s propisanim zakonskim normama, energetskoj učinkovitosti zgrade te podizanju korporativne i informacijske sigurnosti sustava.

U skladu s planiranim, u narednim danima uz ostale predviđene radove bit će skinute sve vanjske žaluzine koje datiraju još iz vremena gradnje zgrade, prije više od 40 godina, a zatim slijedi i vanjska i unutarnja obnova Podravkinog sjedišta.

Završetak radova na rekonstrukciji očekuje se početkom srpnja 2022. godine, a nakon čega je planiran tehnički pregled, primopredaja te povratak zaposlenika čija su radna mjesta u poslovnoj sedmerokatnici.