Tvornica Danica: Završena investicija u novi sustav sterilizacije vrijedne 2,4 milijuna eura

Novi sustav sterilizacije osigurat će najviše standarde sigurnosti i kvalitete proizvoda, smanjiti potrošnju toplinske energije i vode te olakšati posao radnicima u pogonu

U Tvornici Danica završena je investicija u novi, moderni sustav za sterilizaciju proizvoda vrijedan 2,4 milijuna eura. Vrijedna investicija predstavlja još jedan korak naprijed u unaprjeđenju i modernizaciji proizvodnog procesa u tvornici mesnih proizvoda i prerađevina, s ciljem optimizacije troškova i poboljšanja učinkovitosti na svim razinama. Istovremeno, novi sustav sterilizacije znatno će olakšati posao radnicima u pogonu jer je cijeli proces punjenja i pražnjenja sterilizatora automatiziran.

Uvođenjem novog sustava, kapacitet sterilizacije povećat će se za 25% i ostvarit će se značajne uštede na toplinskoj energiji. Osim toga, u usporedbi sa dosadašnjim sustavom sterilizacije, potrošnja vode smanjit će se za čak 70%.

Proces sterilizacije ima ključnu ulogu u osiguravanju najviših standarda sigurnosti i kvalitete konzerviranih mesnih proizvoda. Ovim ulaganjem Podravka još jednom potvrđuje svoju posvećenost kontinuiranom poboljšanju kvalitete svojih proizvoda.

„Zadovoljna sam jer proces unapređenja organizacije rada i upravljanje proizvodnim portfeljem pokazuje rezultate. U toj su funkciji i investicije u tvornici Danica. Novi sterilizatori, osim efikasnosti proizvodnje doprinose i poboljšanju radnih uvjeta i sigurnosti rada. Cilj nam je restrukturirati poslovni program Meso na način da daje pozitivan doprinos rezultatu Podravke i zadovoljna sam jer sve promjene koje se provode vode ka tom cilju“, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.