Siemens d.d. i Podravka d.d. potisali ugovor o opremanju nove tvornice Podravke jela

Siemens i Podravka danas su sklopili ugovor o opremanju nove tvornice Podravka jela. Ugovor je ispred Siemensa potpisao Mirko Barišić, predsjednik Uprave i u ime Podravke Darko Marinac, predsjednik Uprave. Vrijednost ugovora je gotovo 28 milijuna kuna. Spomenutim ugovorom Siemens će informatičkim sustavom povezati sve procese u tvornici Podravka jela – praćenja svih procesa proizvodnje sistemom informatičke tehnologije i povezivanje nove tvornice Podravka jela s centralnim SAP sustavom grupe Podravka.

Siemens i Podravka danas su sklopili ugovor o opremanju nove tvornice Podravka jela. Ugovor je ispred Siemensa potpisao Mirko Barišić, predsjednik Uprave i u ime Podravke Darko Marinac, predsjednik Uprave. Vrijednost ugovora je gotovo 28 milijuna kuna. Spomenutim ugovorom, a na temelju dosadašnjih pozitivnih iskustava i dosadašnje suradnje (Siemens je sudjelovao u realizaciji izgradnje tvornice Vegete), Siemens će informatičkim sustavom povezati sve procese u tvornici Podravka jela - praćenja svih procesa proizvodnje sistemom informatičke tehnologije i povezivanje nove tvornice Podravka jela s centralnim SAP sustavom grupe Podravka.

"S obzirom na Podravkina dosadašnja iskustva suradnje sa Siemensom - koji je učestvovao u izgradnji i opremanju tvornice Vegete - mogu reći da smo iznimno zadovoljni partnerskim odnosom koji smo do sada razvili. Sigurnost, kvaliteta usluge i know-how koji stoje iza imena Siemens garantiraju Podravki održavanje najviših standarda kvalitete, kako proizvoda tako i svih poslovnih procesa", napomenuo je Željko Đurđina, zamjenik predsjednika Uprave Podravke. "Potpis ugovora o opremanju transportnog i skladišnog sustava za Tvornicu Podravka jela nastavak je kvalitetne suradnje ostvarene između Siemensa i Podravke na projektima skladišno materijalnog poslovanja. Siemens Dematic vodeća je svjetska firma na području logističkih rješenja za sve vrste industrija i uslužnih djelatnosti. Integriranjem znanja, stečenog na najvećim projektima širom svijeta i iskustva krajnjeg korisnika, dolazimo do rješenja koja našim korisnicima donose uštede i do 30%. Uz potpuno automatiziran transport sirovina i gotovih proizvoda od ulaznog skladišta preko proizvodnje do izlaznog skladišta, vertikalnom integracijom naš sustav osigurava online informacije o količini i stanju robe svim učesnicima u procesu odlučivanja u nabavi, proizvodnji, prodaji i otpremi. U projektu Tvornice Podravke jela uz software SICALIS bit će implementirana i najnovija oprema iz porodice sutava za automatizaciju SIMATIC, sklopna oprema SIRIUS i elektromotorni pogoni SIMODRIVE", izjavio je Ivan Škrtić, voditelj sektora Automatizacija i pogonska tehnika u Siemensu d.d. Podravka jela jedan su od Podravkinih najznačajnijih proizvodnih programa.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine ostvaren je prihod od prodaje asortimana Podravka jela u iznosu od 127,9 milijuna kuna, što je 9 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U strukturi prihoda od ukupne prodaje grupe Podravka za prvih šest mjeseci ove godine, Podravka jela sudjeluju s 10,4 %. Podravka jela obuhvaćaju sljedeće marke: - Podravka juhe (delicates juhe, bistre juhe, krem juhe, regionalne nacionalne i etno juhe, juhe u kocki, začinske kocke te dodatke juhama) - Talianetta (polugotova jela na bazi tjestenine i riže) - Fant (specijalne dodatke jelima, Fant mješavine za salatni preljev, umak i namaz te Fant umake) - Fini-Mini (instant juhe)