Promjene u Upravi Podravke d.d.

Nadzorni odbor Podravke d.d. je na svojoj sjednici održanoj dana 15. veljače 2016. godine odobrio sklapanje Sporazuma o prestanku mandata člana Uprave Podravke d.d., gospodina Miroslava Klepač, prema kojem će njegov mandat kao člana Uprave prestati s danom 31. ožujka 2016. godine.

Gospodin Miroslav Klepač imenovan je članom Uprave Podravke d.d. dana 24. veljače 2012. godine a u Upravi Podravke d.d bio je posebno zadužen za financije na razini Grupe Podravka. Svoju daljnju poslovnu karijeru gospodin Miroslav Klepač će nastaviti izvan Podravke d.d. u području svojih interesa i novih poslovnih izazova.

Na istoj je sjednici Nadzorni odbor Podravke d.d. novom članicom Uprave Podravke d.d. zaduženom za financije na razini Grupe Podravka imenovao gospođu Ivu Brajević, čiji mandat počinje teći s danom 1. travnja 2016. godine i traje do prestanka mandata Uprave u cijelosti.

Gospođa Iva Brajević zaposlena je u Podravki d.d. od 9. rujna 2013. godine, a radila je na poslovima direktora Korporativnog računovodstva i poreza te od rujna 2015. godine kao direktor Kontrolinga. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok je dodatnim edukacijama stekla i licence Voditelja odnosa sa investitorima, te Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Poslovno iskustvo prije toga stjecala je u nekoliko podružnica međunarodnih korporacija u Hrvatskoj - od kojih su Finance manager u DHL-u (2006.-2012.), te Unilever Finance manager za društva u Hrvatskoj i Sloveniji (1998.-2005.).