Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio Podravku

U sklopu dolaska u Koprivnicu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Podravku. U društvu ministrice poljoprivrede Marije Vučković, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka, saborskog zastupnika Darka Sobote, župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i njegovog zamjenika Ratimira Ljubića te gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, premijer je primljen od strane Podravkine Uprave na čelu s predsjednicom dr.sc. Martinom Dalić u sjedištu kompanije.  

Tijekom posjete i održanog sastanka premijer je izrazio zadovoljstvo Podravkinim poslovanjem i daljnjim razvojnim smjerovima. Posebno je naglasio važnost nedavno donesene odluke Uprave Podravke o unapređenju prava radnika i dodao: „Podravka je jedna od naših najznačajnijih kompanija, što potvrđuju i prošlogodišnji jako dobri rezultati. Važno je istaknuti kako je dionica u prvih nekoliko mjeseci ove godine povećala svoju vrijednost za više od 15 posto što je svakako dobar signal. Radi se na racionalizaciji poslovanja, daljnjem razvoju, unapređuju prava radnicima. Kompanija je zdrava, gleda kako plasirati proizvode na tržište srednje i zapadne Europe i kako biti generator poslovanja u prehrambenoj industriji te u poljoprivredi u Hrvatskoj.“

Bio je ovo još jedan posjet Koprivničko-križevačkoj županiji i Koprivnici, susret sa županom Korenom i gradonačelnikom Jakšićem, ali i prvi susret s Upravom Podravke otkako je na njeno čelo kao predsjednica imenovana dr. sc. Martina Dalić.