Podravka ulaže u poboljšanje radnih uvjeta u tvornicama

S ciljem poboljšanja mikroklimatskih radnih uvjeta u Podravkinim tvornicama u Koprivnici i Varaždinu, Uprava Podravke donijela je odluku o investicijskom ulaganju u klimatizaciju i ventilaciju navedenih proizvodnih pogona. Riječ je o tvornicama koje nemaju adekvatan klimatizacijski sustav što, posebice tijekom ljetnih mjeseci, otežava odvijanje poslovanja. Ova odluka donesena je u skladu s društveno odgovornim poslovanjem kompanije i brigom o radnicima, a sve sa željom da se omoguće što ugodniji radni uvjeti u navedenim tvornicama.

„Klimatizacija prostora u tvornicama Dječja hrana, Kokteli, Danica, Mlin i Kalnik osigurat će kvalitetnije uvjete rada, naročito ljeti. Iako ova investicija nije planirana u ovogodišnjem poslovnom planu smatram da je njezino pokretanje nužno kako bismo spriječili da se ponove iznimno teški uvjeti rada koje smo u ovim tvornicama imali ovog ljeta zbog visokih temperatura. Isto tako, vjerujem da ćemo na ovaj način riješiti značajan dio primjedaba na radne uvjete koje su radnici iznijeli na nedavno održanim skupovima radnika.“ – istaknula je dr. sc. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Donesena odluka o neplanskoj investiciji odmah stupa na snagu temeljem koje slijedi raspisivanje nabavnog tendera, prikupljanje ponuda te odabir izvođača koji će provesti zadane radove. Procjenjuje se kako će do kraja ove godine sve navedene tvornice biti klimatizirane što će radnicima svakako stvoriti kvalitetnije i sigurnije uvjete za rad.