Počinju radovi na proširenju Tvornice juha i Vegete

Investicija vrijedna 104,8 milijuna kuna, ujedno i prva izgradnja Podravkine tvornice u posljednjih 15 godina u segmentu Prehrane, osigurat će vlastitu proizvodnju tjestenine i daljnji rast kategorije juha.

Današnjim obilaskom gradilišta simbolično je označen početak radova na proširenju Tvornice juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica u Koprivnici. Riječ je o još jednoj od investicija u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. godine kojom će se osigurati vlastita proizvodnja tjestenine, strateške sirovine za proizvodnju juha, kao i nova radna mjesta. Ukupna vrijednost projekta jest 104,8 milijuna kuna, a radovi će obuhvatiti 2.800 m² prizemlja i 1.600 m² na prvome katu.

Na taj način stvaraju se preduvjeti za daljnje širenje tehnoloških kapaciteta pakiranja juha te daljnjeg rasta kategorije. U tehnološkom smislu, gradi se potpuno automatizirani pogon, od ulaza krupice u silose do paletizacije gotove robe u skladište. Detaljnije, pogon će sadržavati nove linije za kratku i uvijenu tjesteninu, novu liniju za pakiranje i paletiranje te automatiziranu manipulaciju paletama.

Uprava Podravke danas je obišla gradilište, a simboličnom početku građevinskih radova, čiji se završetak očekuje u proljeće sljedeće godine, prisustvovali su i radnici Tvornice juha i Vegete. Početak proizvodnje u novom pogonu predviđen je za kolovoz 2023. godine, a proširenje tvornice otvorit će i dvadeset novih radnih mjesta.

„Ova tvornica pokazuje na što Podravka usmjerava zaradu koju ostvaruje. Radi se o jednoj od najvećih investicija u našoj petogodišnjoj Strategiji, uz brojne druge investicije i tehnološke novitete. U konačnici, sve je to dijelom našega glavnog cilja, a to je provesti investicijski ciklus te izgraditi i ojačati temelje budućeg razvoja i rada Podravke, kako bismo i uz pomoć tehnologije mogli biti još konkurentniji te proizvoditi još više naših proizvoda koje potrošači prepoznaju kao izuzetno kvalitetne“, rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Unatoč pritiscima na troškove poslovanja zbog iznimnog rasta cijena sirovina, investicijski ciklus Grupe Podravka napreduje po planu. Nakon informatičke i energetske rekonstrukcije te modernizacije poslovnog sjedišta Podravke, investicija u poboljšanje uvjeta rada u tvornicama te implementacije novih proizvodnih linija u Tvornici Kalnik i Kokteli peciva, kao i skorašnjeg početka rada Sunčane elektrane, Podravka i ovim proširenjem nastavlja snažni investicijski ciklus koji je u skladu s usvojenom Strategijom.