SALUT – Pozdravite sol nove generacije!

U Hrvatskoj ljudi vole uživati u hrani. Ponekad je teško razlučiti vole li je više pripremati ili konzumirati. Pritom hrana mora biti ukusna i začinjena, tu u igru ulaze razni začini, među kojima se najviše koristi kuhinjska sol, ona koja se može pronaći u svakoj kuhinji. A ako je nema, onda je to samo privremeno, dok se "alfa i omega" kuhinje ne vrati iz trgovine...

Kad vam kuhinjska sol digne tlak vi...

Iako svima omiljena, kuhinjska sol se u posljednje vrijeme sve manje koristi u kuhinjama. Prema nekim izvorima više od trećine Europljana starijih od 45 godina zbog određenih zdravstvenih razloga smanjuje unos soli, što je jedan od razloga zbog kojih je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izašla s preporukom da se ne unosi više od 5 g soli dnevno (Hrvati su trenutno na pomalo nestvarnih 11,5 g). Ponukani time mnogi su odbacili sol i krenuli u potragu za alternativom.

Alternativom koja se može koristiti kao sol, koja ima okus soli, koja ima bolja nutricionistička svojstva i koja je cjenovno prihvatljiva.

...potražite alternativu!

Kad su u pitanju inovacije u prehrambenoj industriji, tu je obično uvijek Podravka. Je li netko uopće sumnjao u to da Podravka nema spreman odgovor na problem koji je prouzročila kuhinjska sol? Jasno da nije, jer u Podravci konstantno prate globalne prehrambene trendove, tradicionalno brinu o svojim potrošačima i svjesni su problema koji su posljedica prekomjernog unosa kuhinjske soli. Moglo bi se tek reći da su bili zabrinuti, ali ne previše.

Pozdravite zamjenu za sol – Salut!

Uz par prstohvata iskustva i znanja prema inovativnom konceptu, Podravkini majstori stvorili su jedinstvenu mješavinu mineralnih soli s 35% manje natrija u odnosu na kuhinjsku sol, a da pritom nisu kompromitirali okus soli, što Salut čini idealnim rješenjem za sve potrošače koji brinu o svom zdravlju. Dodajmo i to da se u Salutu kao zamjena za natrij klorid koristi Kalijev klorid. S obzirom na to da je kalij od esencijalne važnosti za ljudsko zdravlje, Salut će i na taj način pridonijeti općem zdravlju organizma, jer adekvatan unos kalija povoljno utječe na smanjenje gubitka koštane mase i bubrežnih kamenaca. Salut ne sadrži gluten ni laktozu i ima 0 kalorija te je prikladan za vegetarijance i vegane te sve koji žele stesati liniju.

Zahvaljujući Salutu, jela će i dalje ostati jednako ukusna kao i prije, ali s jednom bitnom razlikom - bit će barem 35% zdravija.

Saznajte više na web stranici: https://salut.podravka.hr/