Eva sardine - super hrana iz Jadrana!

U našim dinamičnim životima nema mjesta za nezdravu i „praznu“ hranu nego super hrana – probrane namirnice bogate hranjivim i prirodnim sastojcima, bez konzervansa i nezdravih dodataka. Prehranu želimo upotpuniti sastojcima koji održavaju naše zdravlje i energiju, a sve ostalo je višak!

Super hrana ne mora uvijek biti egzotična i teško dostupna, ona nam se može nalaziti u blizini – u našem Jadranskom moru. U njemu stanuje mnoštvo malih riba – srdela (ili sardina) s velikim dobrobitima za naše zdravlje.

Samo srdela, sol i ulje

Svaka srdela koja pliva Jadranskim morem bogata je:

  • kalcijem,
  • proteinima,
  • vitaminom D i
  • Omega 3 masnim kiselinama.

Kalcij i sunčani vitamin D pomažu nam održavati zdravlje kostiju i zuba, proteini su nam potrebni za rast i razvoj mišića, a Omega 3 masne kiseline čuvaju naš mozak i živce te nam pomažu u koncentraciji i pamćenju.

Sve velike dobrobiti ovih malih riba stisnute su ka' sardine u konzervama našeg Šime! U njima nema mjesta za konzervanse i razne druge aditive – u njih stanu samo riba, sol i ulje. Ako ste ljubitelji super hrane, obavezno „omastite brk“ ovom delicijom iz Jadrana i potražite sardine u biljnom i/ili maslinovom ulju.