Prva nagrada „Najbolje HR prakse“ Podravki za projekt otvorenih inovacija

Prvu nagradu  „Najbolje HR prakse“ za projekt otvorenih inovacija primili su Emir Džanić i Snježana Šlabek. Nagrada je dodijeljena u okviru konferencije HRdays 2016., održane prošloga tjedna u Rovinju.

Nagrada za „Najbolje HR Prakse“ priznanje je predanom i planskom radu tvrtki i organizacija timova i pojedinaca koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima. Natječaj  „Najbolje HR Prakse“  organiziraju portal „Moj Posao“ i tvrtka Selectio. Kroz ovaj projekt posebna pažnja bila je posvećena stvaranju korporativne inovativne kulture i procesno-pravnih preduvjeta za implementaciju otvorenih inovacija, što je i prepoznala stručna komisija, dodijelivši prvu nagradu u konkurenciji od tridesetak projekata iz Hrvatske. 

Upravljanje idejama i inovacijama novi je izazov s kojim se suočavaju organizacije, posebno danas u vrijeme digitalne transformacije, a Podravkin primjer prepoznat je kao vodeći u Hrvatskoj.

Podravkin pobjednički tim koji je intenzivno radio na projektu je multisektorski tim kojeg čine: Zlatko Ećimović, Sanja Garaj-Miloš, Vedran Šimunović, Snježana Šlabek, zadužena za HR dio projekta i Emir Džanić kao voditelj projekta na korporativnoj razini. U sklopu projekta organiziran je niz aktivnosti te su osigurani pravni i procesni preduvjeti za funkcioniranje upravljanja idejama.

Ovaj projekt je dokaz učinkovite suradnje svih Podravkinih sektora, a posebno Istraživanja i razvoja i Upravljanja ljudskim potencijalima kao inicijatora te Proizvodnje, Marketinga  i Korporativnih i marketinških komunikacija kao ključnih sektora u podršci projektu.