Podravka zaposlila 35 novih pripravnika

U okviru SHAPE programa do sada je zaposleno ukupno 95 pripravnika s visokom stručnom spremom. Osim toga, Podravka je omogućila program zapošljavanja za čak 37 pripravnika sa srednjoškolskom stručnom spremom.

Novih 35 pripravnika svoju je karijeru 2. studenoga započelo u Podravki. Nakon dosadašnje dvije generacije pripravnika, koji su svoje prvo radno mjesto pronašli upravo u našoj kompaniji, Podravka nastavlja započetu praksu zapošljavanja. Provedbom natječaja SHAPE your future with a heart ponovno je dala mogućnost zaposlenja mladim, visokoobrazovanim ljudima, koji će tijekom pripravničkog programa razviti svoje mogućnosti i unijeti svoje potencijale u život kompanije.

- Ova godina za nas nije cilj, nego početak, jer smo postali svjesni koliko možemo i zato nam trebaju mladi ljudi poput vas koji imaju ambiciju da doprinesu zajedničkom boljitku. Tu ćete razmijeniti svoja iskustva i nadopuniti znanja kako bi zajednički izgradili Podravkin svijet. Ovdje ste zato da biste kompaniji dali dodanu vrijednost da zajedno osiguramo njezin dugoročan razvoj i rast. Za sve nas je to privilegij i Podravka već sutra neće biti ista, jer ste vi došli danas. Očekujemo od vas puno i neka vaša očekivanja budu još veća, a o vama ovisi hoćete li iskoristiti ovu priliku, poručio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Kroz program zapošljavanja, visokoobrazovani pripravnici steći će svoje prvo radno iskustvo u struci u uspješnoj domaćoj prehrambenoj kompaniji. Otvarajući radna mjesta, Podravka je otvorila svoja srca novoj generaciji pripravnika, omogućivši da uplove u poslovne vode. Nakon provedenog standardnog selekcijskog postupka, za 35 pripravnika započeo je strukturirani pripravnički program u trajanju od deset mjeseci. Uz vodstvo svojih mentora pripravnici će u specijalističkom dijelu programa kroz radne zadatke nadograditi svoja dosadašnja znanja te usvojiti nova.

U okviru SHAPE programa do sada je zaposleno ukupno 95 pripravnika s visokom stručnom spremom. Osim toga, Podravka je omogućila program zapošljavanja za čak 37 pripravnika sa srednjoškolskom stručnom spremom.

Dolaskom treće SHAPE generacije novost je buddy sustav, odnosno podrška pripravnicima u njihovom razvojnom putu u kompaniji. Buddiesi će biti pripadnici prošlih SHAPE generacija koji su sami izrazili želju da novim pripravnicima budu podrška u snalaženju u kompaniji te da im pomognu usvojiti naše kompanijske vrijednosti i organizacijsku kulturu.