Podravka u tjednu cjeloživotnog učenja

Podravka se pridružila obilježavanju tjedna cjeloživotnog učenja, koji se održava od 29. rujna do 5. listopada 2014.godine.

Podravka se pridružila obilježavanju tjedna cjeloživotnog učenja, koji se održava od 29. rujna do 5. listopada 2014.godine.

Ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja provodi se pod sloganom „Dobro je učiti“, a podršku kampanji su dale osobe iz javnog života: Ivica Kostelić, Goran Bogdan, Danijela Trbović, Blaženka Leib, Davor Pavuna, Martina Tomčić i Slaven Knezović.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama, kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Cilj je poslati snažnu poruku o važnosti učenja i obrazovanja, a posebice obrazovanja odraslih.

Podravka se, kao društveno odgovorna kompanija koja potiče zaposlenike na stalno učenje i prenošenje znanja, priključuje kroz tri aktivnosti.

Riječ je otvorenom predavanju Anamarije Ćatipović i Snježane Šlabek: Kompetencije - kompetencije za cjeloživotno učenje (EU) i Podravkine kompetencije.

Predavanje će se odvijati u Podravkinoj kino sali 2. listopada od 12 do 13 sati.

Istoga dana od 9 do 16 sati predviđena je video izložba: "Podravka - prijatelj cjeloživotnog učenja". Izložba je u obliku izmjene fotografija Podravkaša koji su u posljednje vrijeme sudjelovali na raznim edukacijama (e-learning, cjeloživotno učenje, fotografije iz knjižnice, in-house seminari, edukacijski programi...)

Treća aktivnost je otvoren pristup Podravkinom e-tečaju Poslovno dopisivanje na Podravkinoj Internet stranici, a prijave traju od 29. rujna do 5. listopada 2014. Podravka kao društveno odgovorna kompanije dijeleći ovaj e-tečaj s građanima nastoji djelovati na postizanje svijesti o važnosti komunikacije na materinjem jeziku te time doprinijeti razvoju kompetencije koju je EU komisija proglasila jednom od 8 ključnih za cjeloživotno učenje i razvoj društva.

E-tečaj je interaktivan, s mnoštvom igrica i kvizova te potiče na učenje na zabavan i angažiran način.

Zainteresirani za tečaj mogu poslati svoje zahtjeve za dobivanje linka za slobodan pristup e-tečaju Poslovno dopisivanje na mail adresu interno.znanje@podravka.hr

Kroz e-tečaj ponovite osnovna pravopisna pravila, upoznajte se s najčešćim leksičkim i sintaktičkim pogreškama u poslovnom dopisivanju te naučite kako pravilno strukturirati poslovni dopis te kako sročiti poslovnu poruku da bude čitka, razumljiva i da postigne cilj.