Podravka organizator prve e-learning konferencije "Znanje u fokusu"

Podravka je danas domaćin, ujedno i organizator prve e-learning konferencije u korporativnom sektoru koja je okupila vodeće stručnjake iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske i Indije.

Podravka organizator prve e-learning konferencije Podravka je danas domaćin, ujedno i organizator prve e-learning konferencije u korporativnom sektoru koja je okupila vodeće stručnjake iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske i Indije. Cilj je približiti mogućnosti i izazove u primjerni e-learninga te podsjetiti što on zapravo donosi kompanijama i kako im može poslužiti kao dobar edukativno-obrazovni alat. Suorganizator konferencije je tvrtka Cognita iz Zagreba, a partneri konferencije su vodeće svjetske kompanije koje se bave e-learningom (Tell me more iz Francuske, SkillSoft iz Velike Britanije i Composica iz Izraela) te Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, čime se nastavlja dobra suradnja između Podravke i akademske zajednice. Konferenciju je podržala krovna hrvatska udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima "Centar HR".

Sudionicima konferencije videozidom se na početku obratio predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić koji je istaknuo kako je Podravka oduvijek bila prepoznata kao inovativna kompanija koja je predvodnica trendova. Stoga nije slučajno da je baš koprivnička kompanija domaćin prve e-learning konferencije.

- Želja je bila pokazati što e-learning donosi Podravki, podijeliti iskustva, uspjehe, pokazati inovativnost i tko su te kompanije koje stvaraju trendove - naglasio je Zvonimir Mršić.

Poručio je kako su uspješni oni koji ulažu u zaposlenike i konstantno u njihov razvoj znanja i kompetencija. Znanje treba znati koristiti i usmjeravati ga. E-learning dobra je poluga za prenošenje i nadogradnju znanja, rekao je.
Sudionicima konferencije obratila se članica Uprave Podravke Jadranka Ivanković istaknuvši kako nas znanje povezuje, ali čini i drugačijima.
- Ova konferencija je razmjena iskustva, analiza učinjenog, upoznavanje s trendovima - kazala je.


Na jednodnevnoj konferenciji na programu je čak 15 izlaganja. Prvo predavanje na temu: Kada, zašto i kako (se) obrazovati otvorio je Predrag Pale iz zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Govorio je o prednostima obrazovanja zaposlenika te vječitim dvojbama poput je li tehnologija korisna, tko si je može priuštiti itd. U panel raspravi pak, na temu: "e-Learning kao moćan alat u korporacijskom okružju" sudionici su raspravljali zašto im je e-learning danas važan u obrazovanju zaposlenika, što su njime postigli i sl. Iskustva koja imaju u primjeni e-learninga izložili su tvrtke Pliva, Volksbank, Coca-cola, Posao.hr i Podravka. Direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Jasenka Maltarić Dujnić naglasila ja kako danas svaki Podravkin zaposlenik koji ima računalo ima mogućnost obrazovati se, a dosadašnja iskustva pokazuju kako je prosječno svaki od njih e-learningom prošao barem dva seminara.

U jednodnevnoj konferenciji osim Podravke sudjeluju tvrtke: Cognita, Saponia, Vipnet, Tell me more, HOK, Posao.hr, Epiance Software Pvt LTD., Pliva, Ericsson Nikola Tesla, SkillSoft, Volksbank te zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Inače, e-learning konferencija ima humanitarni karakter. Sav novac od uplaćenih kotizacija, a konferencija je ispunjena do posljednjeg mjesta, donirat će se u humanitarne svrhe, u zakladu "Zlata Bartl" koja podupire studiranje nadarenih studenata iz tehničko-tehnoloških smjerova.